Mersinaki Caddesinde üzerinde konuşlu bulunan Vidanjör Boşaltım yerinden etrafa pis kokular yayıldığını ve bu durumdan rahatsız olduklarını bildiren çevre sakinleri, boşaltım yerinin sağlık açısından yeterli özellikte olmadığını belirterek, Halim Foçalı Turizm Otelcilik okuluna da çok yakın bir mesafede olduğuna dikkat çekiyor.

3-4 Aracın aynı anda boşaltım yapabileceği şekilde dizayn edilmiş olan deniz manzaralı boşaltım yerinin çağ dışı, ilkel olduğunu dile getiren çevre sakinleri, boşaltım sırasında etrafa pis suların döküldüğünü iddia ederek, söz konusu durumun halk sağlığını tehdit ettiğini söylüyor. Foça gibi turizm cennetine böyle bir manzaranın yakışmadığını ve ilçede bulunan turistlerin karşı karşıya kaldıkları bu kötü manzara karşısında şok olduklarını, kimi turistlerin ise fotoğraf çektiğini anlatan çevre sakinleri, bu durumdan dolayı bir çok kez ilgili ve yetkili makamlara şikayette bulunduklarını ancak olumlu bir sonuç elde edemediklerini ifade ediyor.

Yetkililerden seslerine kulak vermesini isteyen ve çevre sakinleri adına konuşan Emekli Baş İş Müfettişi, İş Hukuku Danışmanı Hüseyin Devecioğlu, çevre sakinleri tarafından İlgili makamlara gerekli müracaatların yapıldığını, ancak Belediyenin İzsu'ya, İzsu'nunda belediyeye önlendirmesi yüzünden her hangi bir sonuca varılmadığını belirterek, "Mersinaki Caddesinde geçen yıl taşındık. Burada bir Vidanjör Boşaltım yeri var. Çevre sakinleri olarak kokudan duramıyoruz. Halim Foçalı Turizm ve Otelcilik okulunun bahçesine veya yol kenarında kısa bir süre bekleyin iğrenç kokuyu mutlaka duymanız mümkün. Boşaltım yerine çıkıldığında da felaket manzarayı da görülüyor.Normalde Foça doğa ve deniz manzaralı bir ilçedir. Ama vidanjör boşaltım yeri son derece berbat. Burada 3-4 aracın yanaşıp boşaltım yapacağı şekilde dizayn ! etmişler. Etrafı dökülen pislik sularıyla dolu. Boşaltım ağzı kuyu ağzı gibi etrafa sürekli kötü koku ve mikrop yayıyor. Yetkili ve ilgili tüm kurumlara gerekli müracaatlar yapıldı.

Belediye İzsu'ya, İzsu belediyeye topu atıyor. Büyükşehir belediyesine de başvurduk ancak oradan da olumlu bir sonuç alamadık. Bu içler acısı durumu bir türlü düzeltmiyorlar ve buna gerekçe bulmaya çalışıyorlar. Bu kokunun gerekçesi olur mu? Koku çıkmayacak şekilde düzenleseler günaha mı girerlerdi? İnsana Foça'ya Foçalıya saygıları yok mu bunların? Kendilerini seçenlere o makamlara getirenlere bunu nasıl yakıştırıyorlar. Bilemiyorum. Boşaltım yerinin koku çıkmayacak şekilde düzeltilmesi veya başka bir yere taşınması çok zor bir şey mi? Bunu yapamıyorlarsa koltuklarda ne işleri var? Anlamakta güçlük çekiyorum.Vidanjörler özel istediklerini yapıyorlar.Güya İzsu denetimli ama ne denetleyen var ne de bakan. Bir çok insan mağdur. Sağlıklı bir ortamda oturmuyoruz. Kimsenin kılı bile kıpırdamıyor" dedi.