Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi çerçevesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde hazırlanan 'Aile İçi Şiddet Mağdurlarına Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin Yenilikçi Yaklaşımlar' (AŞİMAY) projesi çerçevesinde oluşturulan heyet, Avusturya'nın başkenti Viyana'da kadına yönelik şiddetle mücadele sistemiyle ilgili incelemelerde bulundu. Heyet, aile içi şiddete karşı etkili politikalar ve uygulamalar hakkında bilgi alırken, bu sistemin yürütülmesinde görev alan ve hizmet sunan kurumları da ziyaret etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Aliağa Belediyesi, Kadın Haklarını Koruma Derneği ve İzmir Kadın Dayanışma Derneği'nin ortaklık ettiği proje çerçevesinde ocak ayında Avusturya'nın başkenti Viyana'ya yapılan incelemelerden elde edilen deneyimler, çeşitli platformlarda gerçekleştirilecek eğitim ve bilgilendirme toplantılarında paylaşılarak, proje yaygınlaştırılacak ve toplumsal etki yaratılmış olacak.

Kurumlar ziyaret edildi


Aralarında Sosyal Hizmetlerden Sorumlu İzmir Vali Yardımcısının yer aldığı heyet, ev sahipliğini projenin yurtdışı ortağı olan WAVE (Women Against Violence Europe - Şiddete Karşı Kadınlar Avrupa Ağı) yetkilileri ile görüştü. Heyet, Viyana'da yürütülen kadına yönelik şiddetle mücadele sistemiyle ilgili incelemelerde bulunarak, aile içi şiddete karşı etkili politikalar ve uygulamalar hakkında bilgi edindi, bu sistemin yürütülmesinde görev alan, hizmet sunan kurumları ziyaret etti.

Heyet üyeleri ayrıca, Viyana Aile İçi Şiddete Karşı Müdahale Merkezi ve Erkek Danışma Merkezi'nin işbirliğinde yürütülen şiddet uygulayan faillerle çalışma, şiddetin tanımı, toplumsal cinsiyet rolleri, iletişim ve çatışma, failin şiddeti, kendinden uzaklaştırma stratejileri başlıklarını içeren bir rehabilitasyon programı olan 'Şiddet Uygulayanlara Yönelik Şiddet Karşıtı Eğitim Programı' hakkında bir günlük 'kapasite geliştirme' eğitimine katıldı.

Editör: Haber Merkezi