Adem Sarıkaya- Ulusal Kanal yayın hayatına adım atmasının 13. yılını İzmir İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde büyük bir katılımla ve coşkuyla kutladı. Kutlamaya kanal yöneticilerinin ve Ulusal Kanal takipçilerinin yanı sıra tiyatro sanatçısı Suzan Aksoy, Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı İlker Yücel ve Ulusal Kanal Spikeri Teoman Alili konuşmacı olarak katıldı. Yeni Türkü'nün ve Yağmur Alili'nin katılımcılara eşsiz bir müzik dinletisi sunduğu kutlamada Ulusal Kanal'ın dünden bugüne yaptıkları masaya yatırılırken gelecekte gerçekleştirilmesi gereken planlar hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Hedef 15 bin gönüllü

Kutlamanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Büyükdağlı, bir çok büyük yayın kuruluşunun belli zorlamalarla ve dayatmalarla yandaşlaştırılmasına ya da iflasa sürüklenerek el değiştirtilmesine karşın Ulusal Kanal olarak devrimci-halkçı modelimizle doğru, tarafsız ve özgürlükçü yayın ilkelerinden taviz vermeyerek büyümeye devam ettiklerini söyledi. Ulusal Kanal'ın Türk Basını ve ülke siyasetinde kitleleri toparlama ve harekete geçirme gibi çok önemli bir misyona sahip olduğuna dikkat çeken Büyükdağlı, 29 Ekim ve 10 Kasım'da düzenledikleri kitle hareketleriyle oynadıkları toplumsal rolü ispatladıklarını vurguladı. Daha nitelikli yayıncılık için projelerinin hazır olduğunu belirten Büyükdağlı önlerindeki süreçte hem teknik hem de çalışan kalitesini daha üst seviyeye çıkararak Ulusal Radyo gibi yeni projelerin altına imza atacaklarını ifade etti. Ne haklarında açılan tüm davalara ne de haksız yere tutuklanan tüm arkadaşlarına rağmen verdikleri mücadeleden geri adım atmadıklarını dile getiren Büyükdağlı, "Bizim en büyük gücümüz desteklerini bizden esirgemeyen 10 bin Ulusal Gönüllüsüdür. Ancak hedeflerimize ulaşabilmek için 5 bin gönüllüye daha ihtiyacımız var. Bu rakama çok kolay uşacağımıza inanıyorum. O zaman maddi ve kaynağı olarak çok daha büyük bir güce ulaşacak, oluşturduğumuz canlı yayın araçlarıyla Türkiye'nin tüm genelinden 3 G ile canlı yayına geçebileceğiz" dedi.

Benim yurdum diyemez olduk


Büyükdağlı'nın ardından Ulusal Gönüllüleri adına söz alan tiyatro sanatçısı Suzan Aksoy, katılımcılara neden Ulusal Gönüllüsü olduğunu ve önemini aktardı. Görev aldığı diğer kanallarda Atatürk'ün adını anamaz olduklarına ve laik Cumhuriyet ilkelerine bağlılığın faşizan bir tavır olarak lanse edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Aksoy, 'yurdumu seviyorum' demenin bile artık bir suç delili sayıldığını ifade etti. Örgütlü olmadıktan sonra bu kötü gidişe hiç bir çözüm bulamayacaklarının altını çizen Aksoy, "Laik Cumhuriyeti, bağımsızlığı, Atatürk ilkelerini son nefesine kadar savunabilecek bir kanal var mı diye sordum kendime, vardı. Ben de gittim üye oldum" dedi.
Kutlama diğer konuşmacıların ardından Yağmur Alili'nin ve Yeni Türkü'nün verdikleri konserlerle sona erdi.
Editör: Haber Merkezi