İzmir'de düzenlenen ödül töreninde dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. İlk yıl Ankara'da düzenlenen ve her yıl farklı bir ilde gerçekleştirilmesi planlanan ödül töreninin adresi bu yıl İzmir oldu. "Doğal kaynakları yaşatmak ve daha yeşil bir çevre için yapabileceklerini göster, fark yarat" konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt verdi.

Eğitime destek sağlamanın Türk Telekom için öncelikli konuların başında geldiğini belirten Gökhan Bozkurt, şunları söyledi: "Türk Telekom olarak, sosyal sorumluluk alanındaki en büyük projemizi, Türk Telekom Okulları ile eğitim alanında gerçekleştirdik. Çünkü, eğitime destek vermek, önceliklerimizin başında geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı ile imzaladığımız protokol ile yurt çapında toplam 76 eğitim binası inşa edip çocuklarımızın hizmetine sunduk. Okul binaları, yurtlar, spor salonları, ilköğretim okulları, fen liseleri eğitim sistemine kazandırdığımız tesisler arasında yer alıyor. Yaklaşık 30 bin çocuğumuz yaptırdığımız bu eğitim tesislerinden faydalanıyor. Her birinin başarısı bizi ayrı ayrı mutlu ediyor. Bugün bir kez daha öğrencilerimizin yaratıcılıklarına tanık olmaktan, başarılarını izlemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdikleri resim, şiir ve kompozisyon yarışmamızı önümüzdeki yıllarda gelenekselleştirerek sürdürmeyi hedefliyoruz."

Türk Telekom Okulları öğrencilerine yönelik "Doğal kaynakları yaşatmak ve daha yeşil bir çevre için yapabileceklerini göster, fark yarat" konulu yarışmaya, çeşitli illerdeki 16 ilköğretim, 32 ortaöğretim olmak üzere toplam 48 Türk Telekom Okulu'ndaki öğrenciler katıldı. Yarışmada resim, şiir ve kompozisyon dallarında toplam 155 eser değerlendirildi.
Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şöyle oluştu:
İlköğretim Okulları Arası Kompozisyon Dalında birinci Şeymanur Özkaya Erzincan Türk Telekom Binali Yıldırım İlköğretim Okulu, ikinci Senanur Saygı Kahramanmaraş Türk Telekom İlköğretim Okulu olurken, üçüncü Süeda Nur Özmen Keşap Türk Telekom İlköğretim Okulu oldu. Mansiyon, Yonca Işık Diyadin Türk Telekom İlköğretim Okuluna verildi.

İlköğretim Okulları Arası Şiir Yarışmasında, Mustafa Asma Sarız Türk Telekom Yatılı Bölge Okulu birinci oldu. Yasin Derin İzmir Kiraz Türk Telekom Yatılı Bölge Okulu ikinci, Tuğba Çoban Malatya Türk Telekom İlköğretim Okulu'da üçüncü oldu. Mansiyon ödülünü Hatice Vargün Digor Türk Telekom Yatılı Bölge Okulu aldı.

Lise ve Dengi Kompozisyon dalında, Necip Kara Van Türk Telekom Fen Lisesi birinci olurken, Aynur Doğan Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi ikinci, Emine Kop Erzurum Palandöken Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi'de üçüncü oldu. Mansiyon ödülünü Merve Demir Sandıklı Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi aldı.