İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmeyen Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Ekrem Oran, Çeşme Meydanı’nda gerçekleşen mitingle CHP Genel Merkezi’ne seslendi. Meydanı dolduran yüzlerce Çeşmeli, Urla’dan adaylık başvurusu yapan Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin kızı Lâl Denizli’nin CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı gösterilmesine tepki göstererek, "İthal Aday İstemiyoruz" diye haykırdı. "Bizim Eko" sloganlarıyla sahneye çıkan Ekrem Oran, "Benim güzel Çeşme ailem, canım Çeşme ailem. Yanlış hesap Bağdat’tan döner diyerek bugün hep beraber buradayız. Bu kavga, bu çağrı Ekrem Oran’ın çağrısı değil, benim büyük Çeşme ailemin çağrısı. Mesele sadece sizin Ekonuzun meselesi değil; Çeşme vesaiti, ipoteği, emanetçi başkanı kabul eder mi! Çeşme’nin geleceği, belediyenin yönetimi, burada olan binlere rağmen belirlenebilir mi! Hiçbir adayı küçümsemiyor, kimsenin karşısında değiliz. Beş kişi başvurduk. Onlardan herhangi biri aday olsaydı bana Muhittin Dalgıç’ın yaptığını asla yapmayacaktım. Sokak sokak, kahve kahve altıoklu bayrağı dalgalandırmak için. Ben Hüseyin Oran’ın torunu Ekrem Oran’ım. CHP’nin öz evladıyım. Sizlerin oyları ile 10 sene belediye meclis üyeliğinizi, ilçe başkanlığınızı yaptım. 5 sene de sizlerle beraber yoldaş olarak sen ben yok biz varız diyerek hep beraber yönettim. Bunu yaparken ilhamımı Cumhuriyetimizin ve CHP’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldım. Bir an olsun onun ilke ve devrimlerinden ayrılmadan sonsuza kadar mücadele ettim. 2019 seçimlerinde dedim ki sen ben yok, biz varız. Biz işte böyle hep birlikte güzeliz" dedi.


EN DÜŞÜK MAAŞI 30 BİN LİRA YAPTI

"Yeryüzündeki cennet Çeşme’de yaşayan herkesin işini ve aşını büyütmek için çalıştık. Bu kapıdan giren bütün vatandaşa elimizden gelen her şeyi kanunlar çerçevesinde yaptık¨ diyerek açıklamalarını sürdüren Oran, "Sen bana oy attın, atmadın demedik. Ayyıldızlı bayrağın altında yaşamaktan onur ve şeref duyan herkese hizmet ettik. Bu dokuz milimlik kurşunlar Çeşme’nin çıkarını koruduğum için bana geldik. Gereken her şeyi yaptık, Ilıca’yı işgalden kurtarıp halka açtık, ÇEŞTUR’da 350 gencimize iş ve aş verdik. Buradan Çeşmeli emekçilerimize 50 bin nüfuslu kadromuza sesleniyorum: En düşük ücreti bugünden itibaren 30 bin lira yapıyorum. Aynı şekilde aynı orandaki yükselişi de ÇEŞTUR çalışanlarımıza yapıyorum. Çeşme’de bizim kahrımızı çeken emekçileri ezdirmedim, ezdirmeyeceğim. Siz beni tanıyorsunuz, Ekonuzu tanıyorsunuz. Buradan sesleniyorum Genel Merkezimiz yanlıştan dönünüz! Bu bir yanlıştır! Genç hanımefendi kardeşimize lafımız yok ama beş aday varken 25 mahallenin 15’ini ezbere sayamayacak Çeşme’yi tanımayan, Çeşme’nin tanımadığı adayı kabul etmemiz mümkün mü! Hep bir ağızdan seslenelim: İthal aday istemiyoruz!" dedi.

Setur Marinaları İzmir Boat Show Fuarı'nda Deniz Tutkunlarını Bekliyor! Setur Marinaları İzmir Boat Show Fuarı'nda Deniz Tutkunlarını Bekliyor!

I M G 2259

"ANKARA ŞAŞIRMA SABRIMIZI TAŞIRMA"

Göreve geldiği süreçte neredeyse ilk iki yılı pandemi ve ekonomik krizle geçirdiklerini hatırlatan Oran, "4 yılımızın neredeyse yarısı pandemi ve ekonomik krizle geçti. Birlikte Çeşme’de görülmemiş hizmetlere imza attık, atmaya devam edeceğiz inşallah. Turizm sezonunu yükseltmek, esnafı desteklemek, ezilmiş olan tarımla uğraşanları desteklemek en çok da ezilen emekçimizi desteklemeye devam edeceğiz. Sen-ben yok biz varız demeye devam edeceğiz. En umutsuz anlarımızda en karamsar günlerimizde mavi gözlü Selanik'te doğan devin izinde yürümeye devam edeceğiz. Sadece Çeşme için, daima Çeşme için çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Benim yolum sizlerin yolu, hizmetin yolu. Benimle bu yolu yürümeye var mısınız! Bugüne kadar bir kere ben böyle yapacağım, benim çıkarım bunu gerektiriyor demedim. Çeşme’nin çıkarları için mücadele ettim, etmeye devam edeceğim. Çeşme’de bütün aday adaylarını çağırdım, gelin beraber isyan edelim ve genel merkezin bu yoldan dönmesini isteyelim dedim. Çünkü Çeşme ithal aday istemiyor!" ifadelerini kullandı. Oran’ın sözleri karşısında Çeşmeliler, "Ankara şaşırma, sabrımızı taşırma!" diye slogan attı.

"BİZİ BABA OCAĞINDAN AYIRMAYIN"

Sözlerine "Bu hizmet yolculuğu yarım kalmasın, bu şarkı yarım kalmasın diyorsanız alınması gereken bir karar varsa bu kararı sizlerle alacağız. Çeşme için benimle beraber her yolda yürümeye var mısınız! İthal aday istemiyoruz!" diyerek devam eden Oran,  "Çeşme’nin geleceğini Çeşme’de Çeşmelilerle beraber belirlemek için mücadelemize devam edeceğiz. Hiçbir şey yapamıyorsak 2 bin 600 CHP’linin benim partimin, dedemin partisinin üyesi var. Hodri meydan! Ön seçime gidelim. 2 binden aşağı oy alan Ekrem Oran adaylığı da kabul etmiyor. Büyük Çeşme hayalimiz için hangi koşulda ve nerede olursa olsun birlikte mücadele etmeye var mısınız! Güçlerimizi, ideallerimizi, daha güzel bir Çeşme’yi daha ileriye Eko ile birlikte götürmeye var mısınız! Benim sevdam Çeşme. Ben Çeşme’ye aşığım. Çeşme için yapamayacağım, feda edemeyeceğim, paylaşamayacağım bir tek şey yok yârimin yanağından gayrı. Mücadelemiz devam edecek. Baba ocağımızın, dedemin partimizin bizim bu sesimizi duymasını rica ediyoruz. Eğer duymazlarsa Çeşme için Çeşme ile birlikte yolumuza devam etmeye var mısınız! Lütfen ve lütfen! Bizi baba ocağından ayırmayın, altı okumuzdan ayrılmak zorunda bırakmayın!" şeklinde konuştu.

"ÇEŞME'Yİ ÇEŞMELİLER YÖNETİR"

Çeşme’de daha önce böyle bir kalabalık görmediğini belirten Oran, "Ekrem Oran’ın Arnavut inadı var, kafasında üç tane döner var. Çeşme sevdasından vazgeçmeyecek! Eski MHP İlçe Başkanı Ekrem Oran için demiş ki ‘Hakkında 210 bin lira zimmet var.’ Be yalancı! Asla böyle bir şey. Harcadığımızın her bir kuruşun hesabını vermeye hazırız. 1 lira hesabını veremeyeceğimiz şey yok. Oğlum Nazım Çetin’in boynunu bir santim eğecek bir şeyimiz yok. 98 tane teftiş geçirdim, bir kovuşturmam yok, davam yok. Herkes bilsin ki bu şarkı burada bitmez, biz kazanacağız. Bir kez daha yoldaşlarıma, Ankara’daki büyüklerime seslenelim: İthal aday istemiyoruz! Allah herkese böyle bir şey nasip etmez! Anam da burada, anamı da aldım geldim. MHP adayı 27 Eylül 2023’te ikametini Çeşme’ye almış. Atanan adayın ikameti bile Çeşme’de değil. Biz Çeşmeliler her türlü ithal adaya, vasiyete karşı mıyız! Çeşme’yi ancak ve ancak Çeşmeliler yönetir. Kendimi önce sizlere, sizleri de Allah’a emanet ediyorum, var olun" dedi.

LAL DENİZLİ’YE SESLENDİ


 
Oran açıklamlarının devamında ise "Gözünüz kulağınız burada olsun. Sosyal medyadan Eko’yu takip edin sabredip bekleyeceğiz. Ankara! Ankara duy sesimizi işte bu Çeşme’nin ayak sesleri! Bizi lütfen baba ocağımızdan ayırmayın. Bizi altıokumuzdan mahrum etmeyin. Israr ve inatla bu yanlış karardan çok geç olmadan dönün! İthal aday istemiyoruz! 15 arabayla Çeşme’ye gelip bu kalabalıktan korkup ilçe başkanlığı ziyaretini iptal edenlere sesleniyorum: Canım kardeşim eğer Çeşme’de siyaset yapmak istiyorsan gel bu karardan vazgeç Ekrem Oran’ın geçtiği yollardan geç! Ben 10 sene belediye meclis üyeliği yaptım, büyük dersler aldım. Kimse kusursuz ve hatasız değildir, muhakkak yanlışlarımız ve eksiklerimiz oldu ama her şeyden ders aldık. En öne Çeşme’nin çıkarlarını koyduk. Lal Kardeşim sana sesleniyorum: Gel meclis üyemiz ol sen de belediyeciliği öğren… Bu şarkı burada bitmez, mücadeleye devam. Herkes bilsin ki bu daha başlangıç mücadeleye devam ediyoruz. Çeşme Belediyesi meşhur bir tenis hocası, iyi okumuş bir düğün organizatörü aramıyor. Çeşme her şeyin karşısında dimdik duracak başkan arıyor, başkan!" İfadelerini kullandı.

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ