İzmir'de yapılan FETÖ operasyonunda hakkında gözaltı kararı verilen 45 şüpheliden 36'sı yakalanırken, 18 kişi tutuklandı.

Babasını 28 yerinden bıçaklayan sanığa ağırlaştırılmış müebbet istendi Babasını 28 yerinden bıçaklayan sanığa ağırlaştırılmış müebbet istendi

Operasyon Detayları

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nun başlattığı soruşturma kapsamında, FETÖ'nün güncel yapılanmasında faaliyet gösteren 27 şüpheli tespit edildi ve gözaltı kararı verildi. Ayrıca, FETÖ'nün 'hücre evi' olarak bilinen gaybubet evlerinde kaldığı belirlenen 18 şüpheli için de gözaltı kararı alındı.

Operasyonun Gerçekleşmesi

16 Nisan'da İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bu operasyonda 36 şüpheli gözaltına alındı ve adreslerde yapılan aramalarda önemli miktarda para ve dijital materyal ile örgütsel doküman ele geçirildi.
şüpheliyi yakalayan türk polisi

Tutuklamalar ve Serbest Bırakılmalar

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 36 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Bugün adliyeye çıkarılan şüphelilerden 18'i tutuklanırken, 4 kişi savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Geriye kalan 14 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Editör: Nurican ALBAYRAK