Göztepe, deplasmanda küme düşmesi kesinleşen Giresunspor'la karşı karşıya geldi ve mücadeleyi 3-0 kazanarak Süper Lig yolunda önemli bir adım attı.

Göztepe'nin Zaferi

Sarı-kırmızılılar, Giresunspor karşısında üç puanı almayı başardı ve bu galibiyetle Süper Lig'e yükselme hedefine bir adım daha yaklaştı. Yalçın Kayan'ın 2 golü ve Ümit Akdağ'ın bir golüyle Göztepe, rakibini mağlup ederek önemli bir zafer elde etti.

Golcülerin Performansı

Göztepe'ye galibiyeti getiren golleri 41. ve 49. dakikalarda Yalçın Kayan kaydederken, sonucu 68. dakikada Ümit Akdağ belirledi. Bu oyuncuların performansı, takımın başarısında önemli bir rol oynadı.

Süper Lig Yolunda Güçlü Adımlar

Göztepe, bu galibiyetle puanını 63'e yükseltti ve Süper Lig'e yükselmeyi neredeyse garantiledi. En yakın rakibiyle olan puan farkını 11'e çıkaran Göztepe, kalan maçlarda elde edeceği birkaç puanla Süper Lig biletini resmen cebine koyabilir.

Rakiplerin Durumu

Çorum FK ve Kocaelispor gibi rakipler, Göztepe'nin hızla yükselen performansına karşılık veremediler ve Göztepe'nin önünde puan farkını kapatamadılar. Bu durum, Göztepe'nin Süper Lig'e yükselme yolundaki avantajını daha da güçlendirdi.

Haftanın Önemi

Göztepe'nin Süper Lig'e yükselmesi için geri sayım başladı. Bu hafta oynanacak maçlarda rakiplerinin puan kaybetmesi durumunda Göztepe, şampiyonluğunu garantileyebilir ve Süper Lig'e yükselen ikinci takım olabilir.


Maçtan Dakikalar

18’inci dakikada Giresunspor'da sağ kanattan Ertuğrul Şenlikoğlu’nun yaptığı ortaya yükselen Şahin Dik’in kafa vuruşu üst ağlarda kaldı.

38’inci dakikada Celil Yüksel’in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta içeri hareketlenen Heliton’un kafa vuruşu üst direğe çarparak dışarı çıktı.

41’inci dakikada Göztepe’de Kubilay Kanatsızkuş, sağ kanattan son çizgiye kadar topu sürerek içeri hareketlendi. Kubilay’ın yerden gönderdiği pasta, Yalçın Kayan topu ağlara gönderdi: 0-1.

49’uncu dakikada Romulo topla buluştuğu anda son çizgiye kadar inerek pasını içeri çıkardı. Yalçın Kayan’ın dokunduğu top kalecinin kolunun altından ağlara gitti: 0-2.

64’üncü dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı topu Celil Yüksel ön direğe ortaladı. Romulo’nun vuruşunu kaleci Göktan direk dibinden çıkardı.

68’inci dakikada sol kanatta topla buluşan Ümit Akdağ hızla ceza sahasına girdi. Önünü boşalttıktan sonra vuruşunu yapan Ümit, takımının 3’üncü golüne imza attı: 0-3.

83’üncü dakikada Enishan Ceylan’ın ceza sahasına yaptığı ortada topun gelişine vuran Talha Ülvan, topu auta attı.

STAT: Çotanak Spor Kompleksi

HAKEMLER: Süleyman Bahadır, Erkan Akbulut, Özgür Ertem

Fenerbahçe Spor Kulübü 117 Yaşında! Fenerbahçe Spor Kulübü 117 Yaşında!

GİRESUNSPOR: Göktan Cörüt - Ertuğrul Şenlikoğlu (Dk. 85 Fatih Yılmaz), Mehmet Keskin, Anıl Yiğit Çınar (Dk. 85 Arda Kabaca), Kadir Seven, Faruk Can Genç (Dk. 89 Lütfü Kara), Enishan Ceylan (Dk. 85 Emirhan Akçay), Furkan Kütük, Talha Ülvan, Şahin Dik, Alperen Köşker (Dk. 75 Mert Han Kurt)

GÖZTEPE: Lis - Ogün Bayrak, Tarkan Serbest, Heliton (Dk. 72 Messaoudi), Nielsen, Ümit Akdağ, Yalçın Kayan (Dk. 84 Doğan Erdoğan), Dennis, Celil Yüksel (Dk. 79 Atınç Nukan), Romulo (Dk. 79 Lundqvist), Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 72 Taha Altıkardeş)

GOLLER: Dk. 41 ve 49 Yalçın Kayan, Dk. 68 Ümit Akdağ (Göztepe)

SARI KART: Taha Altıkardeş (Göztepe)

Editör: Nurican ALBAYRAK