Merhaba,
Bir rahatsızlığımız oldu,  güvenilir bir doktor, hastane arayışına gireriz. En iyi doktor ve hastaneyi bulmak için arkadaşlarımızı, varsa sağlık alanında görevli hemşire, doktorlara ulaşıp, "Şu alanda en iyisi kim?" diye danışırız.
20 yıldır sağlık muhabirliği yapıyorum. Gerek kamu ve üniversite gerekse özel hastanelerde yüzlerce görüşme ve haber çalışması yaptım.
"En iyi doktor kim" sorusu bana da çok sık (işimin bir parçası) geliyor. Ben de elimden geldiği kadar arkadaşlarıma ya da tanıdığım insanlara seve seve, elimden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu konuda size bazı ipuçları vermek istiyorum.

Doktor siteleri

İnternette doktorların listelendiği, hasta yorumlarının, doktor profil bilgileri ve videolarının yer aldığı platformlar var. Bu tür siteler, hasta yorumları, başarılı ve etik çalışan doktorları bulma açısından bir ipucu verebilir. Ancak bu tür sitelerde doktorlar ve sağlık profesyonelleri hakkında olumsuz yorumların da eklenmediğini, hatta bazı hastaların telefonla aranıp, yorum istendiğini gözardı etmemek gerekiyor.

Sosyal medya

Sosyal medyada doktorun profilini, hasta yorumlarını inceleyerek yine doktor veya hastane hakkında bir izlenim edinebilirsiniz. Hastaların yorumları, konuşmaları doktorun en azından hastalara yaklaşımı, tedavi öncesi sonrası izlediği tutum ve yöntemler hakkında size bilgi verebilir. Doktorun İnstagram ve Facebook sayfalarını mutlaka inceleyin.

Haber

Google'de doktorun ismini yazarak, tarama yapın. Aynı taramayı Google haberler (news) kısmınıda da gerçekleştirin. Doktorun açıklamaları, olumlu veya olumsuz haber içerikleri size yol gösterecektir.

Şikayet siteleri

Şikayet sitelerinde sağlık alanında çok sayıda şikayet var. Mutlaka şikayet sitelerini inceleyin. Çok sayıda şikayeti olan hastane veya doktor üzerinde biraz daha düşünün derim.
Son kararı doktor ile yapacağınız görüşme belirleyecektir. Tedavi süreci, tedavi alternatifleri, tedavinin başarı şansı aklınıza gelen tüm soruları sorun. Çünkü sağlık şakaya gelmez. Bu süreçte aklınıza takılan bir konu olduğunda şahsıma da 7/24 ulaşabilirsiniz. Sağlıcakla kalın.