İZMİR EKSPRES

İzmir'de ücretsiz internet noktası 8'den 36'ya çıkacak

Abone Ol


 
36 noktaya yaygınlaştırılacak

WizmirNet hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Güler Sağıt, 8 noktada başlatılan açık alan internet hizmetini 2016 yılında 28 noktaya daha yaygınlaştırarak toplam 36 noktada devamlılığının sağlanacağını söyledi. Proje yapmak kadar projelerdeki sürekliliğin de önemine değinen Sağıt, “WizmirNet projesinin ikinci adımı olan Kapalı Alan Yönlendirme Sistemi” hakkında sunum yaptı. Sağıt, “Çalışmalarını sürdürdüğümüz sistem sayesinde, başta görme engellilerimiz ve yaşlılarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapacakları ziyaretlerde hangi işlerini hangi birimin yaptığını, birimin nerede olduğunu online yönlendirmeyle en hızlı ve etkin şekilde öğrenerek zamandan tasarruf edecekler” diye konuştu.

Bilgi toplumu için önemli adım

İlklerin şehri İzmir’de yine bir ilkle karşı karşıya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten TBD Başkanı İlker Tabak, “Kablosuz ve Engelsiz İnternet projesini,  toplumcu bir yaklaşımla çağdaş bir yaşamın gereği görüp İzmir’in bilişim toplumu olma yolunda önemli bir adım attığı için, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ve İZKA’yı kutluyorum” dedi.

Amaç değil araç olmalı

Bilgi toplumuna dönüşümü sağlayan ünlü kişilerin başarıya giden yaşam hikayelerinden ve çalışmalarından örnekler veren İZKA Planlama Birimi Başkanı Murat Çelik, İzmir’in bilgi toplumuna ve akıllı kente dönüşümü için yapılması gerekenlerin neler olduğunu anlattı. İZKA tarafından hazırlanan İzmir Bilgi Toplumu Temeli Kalkınma Stratejisi’nden hakkında bilgi veren Çelik, teknolojiyi amaç değil araç haline getirmenin ve bu aracı en etkili kullanan bilgi insanları yetiştirmenin önemine değindi.

Strateji haritası oluşturuldu

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Görevlisi Tuğkan Tuğlular da, 2012 yılında İZKA’nın İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde başlattığı Bilgi Temelli Kalkınma Stratejisi çalışmaları sonucunda 5 adet öncelik, 16 adet hedef, 85 adet eylem ortaya çıkarıldığını ve tüm bunların ardından strateji haritasının oluşturulduğunu söyledi.

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzmanı Reha Şentürk, bilgi toplumuna dönüşümde İzmir’deki bilişim ekosistemi ve yarattığı etkiler üzerinde açıklamalarda bulundu.

“Bilgi Toplumu ve Bilgi İletişim Teknolojilerinin Kullanımında Neredeyiz ve Nereye Gidiyoruz” konulu sunum yapan 9 Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yalçın Çebi ise internet kullanımına yönelik istatistik bilgiler vererek bilgiye ulaşma özgürlüğünün ve kablosuz ağların yaygınlaştırılmasının önemine değindi.

İnternet kullanımının yasal prosedürleri hakkında bilgilendirme ve uyarılarda bulunan emekli Cumhuriyet Savcısı M. Nevhan Akyıldız da, “ Ulusal Yargı Ağı sayesinde vatandaşlar, tek tuşla adli sicil kaydı ile dava süreçlerini izleyebiliyor ve sonucunu öğrenebiliyor. Önceden ulaşmak için çok zaman harcanan bilgilere yeni sistem sayesinde kolayca ulaşmak mümkün. Bu sayede zaman ve emekten tasarruf sağlanıyor” diye konuştu.