İzmir'de 2024 yılında güncellenen berber ücretleri

İzmir'de yeni yıl ile birlikte berber ve kuaför fiyatlarına yönelik zam haberleri gündeme geldi. Her bölgede farklılık gösteren berber ücretleri 2024 yılında da değişiklik gösterdi. 

Mazhar Zorlu vefatının 20. yılında özlemle anıldı Mazhar Zorlu vefatının 20. yılında özlemle anıldı

İzmir'deki berber ve kuaför ücretleri ne kadar?

İzmir'deki Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz, berber ücret tarifeleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Sınıflara Göre Fiyatlar

  • C Sınıfı Tarifesi: En uygun fiyatlar bu tarifede bulunuyor. Bu sınıftaki berberler, genellikle daha ekonomik fiyatlarla hizmet sunuyorlar.

  • B Sınıfı Tarifesi: Orta seviyedeki tarifede saç sakal kesimi fiyatları, daha kaliteli hizmet sunan berberler için belirleniyor.
  • A Sınıfı Tarifesi: Lüks sınıf olarak adlandırılan bu tarifede ise fiyatlar daha yüksek olup, marka ürünler kullanan ve yüksek kira ödeyen iş merkezlerindeki berberler için geçerli.

Fiyat Aralıkları

  • Sakal Tıraşı: B sınıfı tarifede 120 TL'den başlayan sakal tıraşı fiyatları, A sınıfında 400 TL'ye kadar çıkabiliyor.

  • Saç Kesimi: B sınıfı tarifede 180 TL'den başlayan saç kesimi, lüks sınıfta 190 TL'den başlayıp 1100 TL'ye kadar çıkabiliyor.
  • Saç Sakal Tıraşı Komple: Bu hizmet B sınıfında 310 TL'den başlayıp, lüks sınıfta 1400 TL'ye kadar çıkabiliyor.

Değişiklikler ve Sabit Fiyatlar

Fiyatların belirlenmesinde semt, kira gibi faktörlerin etkili olduğunu belirtti. Ayrıca, 2024 yılının fiyatlarının yıl boyunca sabit kalmasının beklendiğini belirtiliyor.

Editör: Nurican ALBAYRAK