Bu turnuva, öğrencilerin dikkat, taktik, ve muhakeme gücünü geliştirmeyi amaçlıyor.

İlçe genelinde 22 ilkokuldan 141 ve 12 ortaokuldan 77 öğrencinin katıldığı turnuvada, okullarında birinci olan öğrenciler ilçe turnuvasına temsilen katıldılar. Q-Bitz (Renkli Küpler), Equilibrio (Mimari Bloklar), Mangala ve Pentago (Beş Taş) gibi kategorilerde düzenlenen turnuvaya İsmetpaşa Semt Merkezi kursiyerlerinden Ali Fuat Cebesoy İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Kıvanç Eser, Renkli Küpler kategorisinde katıldı. Kıvanç Eser, okulunda ve ilçe turnuvasında birinci olarak il bazında düzenlenecek olan turnuvaya katılma hakkını kazandı.

Konakli Minikler Zeka Oyunlarindaki Basarilariyla Gururlandirdi 331204 News Big

Turnuva büyük heyecan ve çekişme ile geçti. Ali Fuat Cebesoy İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Kıvanç Eser'in yanı sıra, Mimar Bloklar ve Beş Taş kategorilerinde de 4. sınıf öğrencisi Dila Muhacir ile 3. sınıf öğrencisi Derin Yıldız da okul birincisi olarak ilçe turnuvasında okullarını ve semt merkezlerini başarıyla temsil ettiler. İlçe turnuvasında Ballıkuyu Semt Merkezi kursiyerlerinden Vali Kazımpaşa İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Ensar Can Renkli Küpler kategorisinde dördüncü oldu. Ayrıca, Mehmetçik İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Elif Aydın Mangala kategorisinde dördüncü olurken, Cemile Nur Alp de Mangala'da başarılı bir performans gösterdi.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, zeka oyunlarında başarı gösteren semt merkezi kursiyerlerini tebrik belgeleriyle kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

İzmir'de Doğa ve Kent Temalı Sanat Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor İzmir'de Doğa ve Kent Temalı Sanat Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

Screen Shot 2024 04 22 At 09.52.14

Akıl ve Zeka Oyunları Eğitmeni Berivan Pamuk, semt merkezlerindeki kurslara olan ilginin büyük olduğunu belirtti. Zeka oyunlarının çocukların akademik başarılarına da etkili olduğunu vurgulayan Pamuk, problem çözme becerileri, hızlı düşünebilme, pratik çözümler üretebilme, el-göz koordinasyonu sağlayabilme, görsel algı gelişimi ve dikkat yeteneklerinin geliştirilmesine önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Editör: Haber Ekspres