İZMİR EKSPRES

Menderes Belediyesi şehidin ismini meydana verdi

Abone Ol


Mevlit sonrası konuşma yapan Bülent Soylu, "Şehidimizin acısı ilk günkü gibi yüreklerimizi dağlıyor. Vatan uğruna canını hiçe sayan yiğitlerimizi biz de unutmuyoruz. Daha önce açılışın gerçekleştirdiğimiz ve Bulgurca Meydanı adını verdiğimiz meydanımızın ismini değiştirerek şehidimizin adını verdik. Artık şehidimiz ismiyle ölümsüzleşti. Meydanımız, Şehit Ayhan Elmacı Meydanı olarak Bulgurcalı ve Menderesli kardeşlerimizin hizmetinde. Bu bayrak uğruna, bu vatan uğruna şehit düşen tüm vatan evlatlarımızı isimleriyle sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki ise, "Bu topraklarda ayakta kalabilmek çok zor. Tarih bunun örnekleriyle dolu. Bu bağlamda ülkemizin birliğinin, dirliğinin, beraberliğini sağlanmasında bütün hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bu ülke savunmasında en büyük emeği de şehitlerimiz veriyor. Ayhan Elmacı kardeşimiz de şehitlerimizden birisi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun" diye konuştu.

AÇILIŞI BABAANNE YAPTI

Konuşmaların ardından meydanın açılışı yapıldı. Başkan Soylu, açılışı şehidin babaannesi Hatice Elmacı ile birlikte gerçekleştirdi. Açılış sonrası şehidin adını taşıyan giriş takı önünde protokol üyeleri ve şehidin ailesi hatıra fotoğrafı çekildi.

Meydan, muhtarlık binası, kadın dayanışma ve kurs merkezi, aile sağlığı merkezi, basketbol sahası, futbol sahası, çocuk oyun grubu, fitness aletleri ve mini amfi tiyatrodan oluşuyor.