İZSU ve Gediz Elektrik yetkililerinin de yer aldığı 11 kişiden 10'u adliyede! İZSU ve Gediz Elektrik yetkililerinin de yer aldığı 11 kişiden 10'u adliyede!

İzmir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yahya Kemal Akbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yeniden gündemde. Ancak bu seferki paylaşımı, avcılık ve keklik avıyla ilgili görüşlerini yansıtmasıyla dikkat çekti ve tartışmalara yol açtı.

Akbaş'ın, doğayla iç içe avcılık ve özellikle keklik avıyla ilgili paylaşımı, çevre ve doğa koruma gruplarının tepkisini çekti. Paylaşımda, avcılığın bir hobi olarak görülmesi ve doğaya olan etkilerinin hafife alınması eleştirilirken, özellikle nesli tehlike altındaki türlerin korunması gerekliliği vurgulandı.
"Avcılık barbarlıktır"

Yahya Kemal Akbaş paylaşımında," Bir insan keklik avlamadan yaşayabilir. Fakat bir keklik canı olmadan yaşayamaz. Keklik insan için önemli bir kuş türüdür çünkü 1 keklik hayatı boyunca 1 milyon tane kene yer. Bizim onları yemeye ihtiyacımız yok ama keneleri yemesine ihtiyacımız var. Bunu yayarak insanlara ulaştırmasını sağlayın. Avcılık barbarlıktır." İfadelerini kullandı.

Editör: Sedef Didem Ezme