Yoğurt içinde altın arama, yumurta yarışı gibi geleneksel oyunların yer aldığı kutlamalarda konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, baharın umut, yeniden başlangıç ve tazelik demek olduğunu vurgulayarak, Hıdırellez'in bereketini dile getirdi.

Geleneksel Oyunlar ve Müzik Ziyafeti

Ahıhıdır Mahallesi'nde düzenlenen Hıdırellez Şenliği, ilçe halkını bir araya getirerek coşkulu bir atmosfer oluşturdu. Yoğurt içinde altın arama, halat çekme, çuval yarışı gibi geleneksel oyunlar, katılımcıları eğlendirdi ve yeni nesillere aktarıldı. Menemenli Tayfun ve orkestrasının müzik ziyafeti ise katılımcıları adeta mest etti.

Whatsapp Görsel 2024 05 06 Saat 11.12.36 C9A20C81

Başkan Pehlivan'ın Kutlama Mesajı

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, baharın umut, yeniden başlangıç ve tazelik demek olduğunu belirtti. Hıdırellez'in bereketli geçmesini dileyen Başkan Pehlivan, kültürel zenginliklerin yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Whatsapp Görsel 2024 05 06 Saat 11.12.08 0611Ea81

Birlik ve Kardeşlik Vurgusu

Başkan Pehlivan, konuşmasında birlik ve kardeşlik vurgusu yaparak, Hıdırellez'in Ruz-i Hızır olarak bilinen gününde dostluk ve kardeşliğin pekiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Geleneksel oyunların yaşatılmasından ve kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Pehlivan, katılımcıları sevgi, saygı ve muhabbetle selamladı.

Menemen'de düzenlenen Hıdırellez Şenliği, birlik, beraberlik ve coşkunun bir araya geldiği özel bir etkinlik oldu.

Bayraklı’da kurban satış yerleri kura ile belirlendi Bayraklı’da kurban satış yerleri kura ile belirlendi

Editör: Egemen Sayın