İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde gerçekleştirilen "Mercek-16" operasyonlarında önemli başarılara imza atıldığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, 71 ilde ruhsatsız silah taşıyan kişilere ve silah kaçakçılarına yönelik operasyonlar 4 gün boyunca devam etti. Operasyonlar neticesinde toplamda 912 adet silah ele geçirilirken, 959 şüpheli hakkında da işlem yapıldı.

İzmir'de İnternet Dolandırıcılığı Operasyonu | 9 Şüpheli Gözaltında! İzmir'de İnternet Dolandırıcılığı Operasyonu | 9 Şüpheli Gözaltında!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, operasyonların ciddiyeti ve kararlılığına vurgu yaparak, ülkenin güvenliği ve halkın huzuru için her türlü önlemin alınmaya devam edileceğini belirtti. Ele geçirilen silahlar arasında 661 ruhsatsız tabanca, 35 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 40 uzun namlulu tüfek ve 176 ruhsatsız av tüfeği bulunuyor.

Bu operasyonlar, halkın güvenliğinin sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendirilirken, silah kaçakçılarının ve ruhsatsız silah taşıyanların caydırılması için çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.

Mercek-16 operasyonları, ülkenin iç güvenliği adına önemli bir başarı olarak kaydedilirken, halkın da bu tür faaliyetlere karşı duyarlı olması gerektiği vurgulandı.

Bakan Yerlikaya Operasyon Detaylarını Paylaştı

Bakan Yerlikaya açıklamasının devamında, "İlk 6 şehirlerimizde yakalanan ruhsatsız silahlar ve işlem yapılan şüpheliler; İstanbul'da 104 tabanca, 5 av tüfeği ele geçirildi. 157 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Manisa'da 100 tabanca ele geçirildi. 2 silah kaçakçısı tutuklandı. Adana'da 43 tabanca, 8 av tüfeği ele geçirildi. 39 şüpheli hakkında işlem yapıldı. İzmir'de 39 tabanca, 6 av tüfeği ele geçirildi. 47 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Gaziantep'te 20 tabanca, 10 av tüfeği ele geçirildi. 26 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Erzurum'da 12 tabanca, 18 av tüfeği ele geçirildi. 34 şüpheli hakkında işlem yapıldı. İl Jandarma Komutanlıklarımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından İstanbul, Manisa, Adana, İzmir, Gaziantep, Erzurum, Diyarbakır, Şanlıurfa, Ankara, Antalya, Mersin, Samsun, Bursa, Hatay, Konya, Sakarya, Burdur, Aksaray, Kocaeli, Malatya, Aydın, Çorum, Kahramanmaraş, Batman, Balıkesir, Kayseri, Kars, Niğde, Adıyaman, Afyonkarahisar, Denizli, Karabük, Ordu, Osmaniye, Edirne, Kilis, Siirt, Yozgat, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Mardin, Muğla, Sivas, Trabzon, Giresun, Kastamonu, Kırklareli, Rize, Tekirdağ, Zonguldak, Çanakkale, Erzincan, Isparta, Kütahya, Nevşehir, Tokat, Van, Yalova, Ağrı, Bingöl, Hakkari, Muş, Sinop, Uşak, Amasya, Artvin, Bartın, Bitlis, Çankırı ve Iğdır'da düzenlenen "Mercek-16" operasyonlarında evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında ruhsatsız 696 tabanca ele geçirildi" dedi.

Yerlikaya, operasyonları koordine eden valilere, kaymakamlara, operasyonları gerçekleştiren jandarma ve emniyeti tebrik etti

Editör: Nurican ALBAYRAK