Buca Kent Lokantaları, belediyenin 14 Ağustos’ta yaptığı duyuruyla ana mutfakta gerçekleştirilecek bakım ve yenileme çalışmaları gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı. MHP’li Bahadır Altınkeser ise aradan geçen sürede bakım çalışması yapılmadığını öne sürerek belediye yönetimine çeşitli iddialar üzerinden açıklama çağrısı yaptı.

Hta U4Vlkl1U Z Pbslyt W H Qolrv X J7Is Biu Ra7A P Pf

Hilmi Tuna Kuriş için firar planı Marmaris’te bozuldu
Hilmi Tuna Kuriş için firar planı Marmaris’te bozuldu
İçeriği Görüntüle

“Kent Lokantaları neden kapatıldı?”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi Meclis Üyesi, MHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, Buca Belediyesi’nin Kent Lokantalarının kapatılmasına ilişkin açıklamasını sorguladı.

Buca Belediyesi 14 Ağustos Cuma günü yaptığı açıklamada, ana mutfakta gerçekleştirilecek bakım ve yenileme çalışmaları nedeniyle üç farklı noktadaki Kent Lokantasının geçici olarak hizmet vermeyeceğini duyurmuştu.

Altınkeser ise aradan geçen bir haftaya rağmen Kent Lokantalarında ve ana mutfakta herhangi bir bakım veya yenileme çalışması yapılmadığını öne sürdü.

Altınkeser’den borç ve maaş iddiaları

Altınkeser, açıklamasında Buca Belediyesi’nin ürün tedarik ettiği esnaflara ödeme yapamadığı için ürün alamadığını iddia etti.

Mustafa Kemal Mahallesi’nde 22 ay önce açılan Kent Lokantası’nın kira ödemeleri nedeniyle mal sahibi tarafından icra işlemlerinin başlatıldığını da öne süren Altınkeser, belediye çalışanlarının maaşlarına ilişkin de iddialarda bulundu.

Altınkeser, çalışan personele beş aydır maaş ödenmediğini ve çalışanların ortalama 300 bin TL alacağının bulunduğunu iddia etti. Personelin ücretsiz izne çıkarıldığını da öne sürdü.

Söz konusu iddialara ilişkin Buca Belediyesi yönetiminin açıklaması haberde yer almıyor.

Images-184

Başkan Vekili Benzer’e çağrı

Bahadır Altınkeser, Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer’e de açıklama çağrısında bulundu.

Altınkeser, Kent Lokantalarının işletilmesi, kira ödemeleri, tarımsal üretim ve belediye iştiraki Üzüm Kent A.Ş. hakkında çeşitli iddialar sıraladı.

Altınkeser, Buca Belediyesi yönetimine yönelik açıklamasını “Yalanı bırakın ve Bucalılara gerçekleri açıklayın” sözleriyle tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi