Milano'da, şehirdeki gece hayatını düzenlemeye yönelik yeni bir adım atıldı. Belediye Başkanı Giuseppe Sala tarafından imzalanan kararla, 12 turistik bölgede 1 Haziran'a kadar cam ve teneke ambalajlı alkol ve meşrubat satışı yasaklandı.

Yasak Hangi Bölgeleri Kapsıyor?

Duomo Meydanı, Barış Takı (Arco della Pace), Darsena, Navigli ve Bicocca gibi turistik noktalarda bulunan her ölçekteki işletme ve otomatik satış makineleri yasağa dahil. Restoran ve barlarda içecek servisi serbest olacak ancak karton bardak kullanımı zorunlu tutulacak.

"Ne dedin sen?" tokadı | Hande Ataizi tokat olayı nedir? "Ne dedin sen?" tokadı | Hande Ataizi tokat olayı nedir?

Neden Yasak Getirildi?

Yetkililer, yasağın gürültü kirliliğini ve cam şişe kırılmalarından kaynaklı yaralanmaları önlemeyi amaçladığını belirtiyor. Ayrıca düzenlemenin, kentin tarihi ve turistik bölgelerinde daha sakin ve huzurlu bir ortam oluşturulmasına katkıda bulunacağı öngörülüyor.

Venedik'te de Yeni Uygulama!

Milano'daki bu alkol yasağının yanı sıra, İtalya'nın bir diğer turistik şehri Venedik'te de yeni bir uygulama hayata geçirildi. 25 Nisan'dan itibaren günübirlik turistlerden belirli günlerde giriş ücreti alınmaya başlandı. Bu uygulamanın amacı ise yoğun turist akını nedeniyle yaşanan kalabalığı ve çöp kirliliğini kontrol altına almak.

Milano ve Venedik'teki bu yeni düzenlemeler, İtalya'nın turizm politikasında önemli değişikliklere işaret ediyor. Bu değişikliklerin şehirlerin yaşanabilirliği ve turizmden elde edilen gelir üzerinde nasıl bir etkisi olacağı ise önümüzdeki dönemde daha net görülebilecek

Editör: Egemen Sayın