İran'ın dini lideri Mücteba Hamaney, uzun bir aranın ardından kamuoyuna yaptığı açıklamada ABD ile yaşanan gerilime ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Depozito Yönetim Sistemi'nde ilk 17 günde 33 milyon ambalaj toplandı
Depozito Yönetim Sistemi'nde ilk 17 günde 33 milyon ambalaj toplandı
İçeriği Görüntüle

Haberde yer alan bilgilere göre Hamaney, güvenlik gerekçesiyle babası Ali Hamaney için düzenlenen cenaze törenine katılmamıştı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ise ABD'nin daha önce varılan mutabakatı ihlal ettiğini öne sürerek Washington yönetimine sert mesajlar verdi.

"ABD mutabakatı defalarca ihlal etti"

Mücteba Hamaney açıklamasında, ABD'nin İran ile yapılan mutabakatı birçok kez ihlal ettiğini iddia etti.

Hamaney, "ABD Başkanı'nın imzası tamamen değersizdir ve hiçbir inandırıcılığa sahip değildir" ifadelerini kullanarak, ABD'nin çatışmayı tırmandırmaya çalıştığını öne sürdü.

İran'ın bu gelişmelere karşı hazırlıklı olduğunu savunan Hamaney, ABD için "unutulmaz dersler" hazırladıklarını ifade etti.

İran halkına birlik çağrısı

Hamaney açıklamasında İran halkının cenaze törenindeki katılımını da değerlendirerek, bunun ülkenin birlik ve dayanışmasını gösterdiğini söyledi.

İran'ın bağımsızlığının korunması gerektiğini belirten Hamaney, halk ile devlet kurumlarının birlik içinde hareket etmesinin önemine vurgu yaptı.

ABD ve İran arasındaki gerilim sürüyor

Hamaney'in açıklamaları, ABD ile İran arasında son dönemde yeniden tırmanan askeri ve diplomatik gerilimin gölgesinde geldi.

Taraflar son haftalarda karşılıklı saldırılar ve sert açıklamalarla birbirlerini suçlamayı sürdürürken, bölgede tansiyonun yüksek seyrini koruduğu değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi