Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, komedyen Deniz Göktaş’ın YouTube’da yayımlanan “Ölü Deniz” adlı gösterisindeki ifadelerin dini değerlere hakaret içerdiğini savundu.
Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Destici; İsrail’in 1915 olaylarına ilişkin kararı, Madımak ve Başbağlar olayları, “Terörsüz Türkiye” süreci ve ekonomik gelişmeler hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
DENİZ GÖKTAŞ’A SERT TEPKİ
Mustafa Destici, Deniz Göktaş’ın gösterisindeki ifadelerle ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek şunları söyledi:
“Son günlerde bir stand-up’çı çıktı, biliyorsunuz. Bir anda gündeme geldi. Sosyal medyada bir anda çok izlenir bir duruma getirildi. Bu bir proje midir? Bu kendiliğinden mi oluşmuştur? Elbette ki açılan soruşturma sonucu bütün bunlar ortaya çıkacaktır. İşin o boyutu artık savcılarımızın denetimindedir.”

HERKES SINIRINI VE ÇİZGİSİNİ BİLECEK
Herkesin stand-up yapabileceğini ancak dini değerlere yönelik ifadelerin kabul edilemeyeceğini savunan Destici, şöyle konuştu:
“Elbette ki herkes stand-up yapabilir ancak bir ölçü var. Sen bu milletin kutsallarına dil uzatamazsın. Sen sadece Türkiye’deki 85 milyonun değil, dünyadaki 2 milyarın üzerindeki insanın kutsal kitabım dediği, hayatını ona göre yaşadığı Kur’an-ı Kerim’e dil uzatamazsın.”
Destici, İncil, Tevrat ve diğer inançların öğretilerine yönelik benzer ifadelerin de kabul edilemeyeceğini belirtti.
Siyasi eleştiri ve toplumsal mizaha karşı olmadıklarını söyleyen Destici, “Siyasi eleştirileriyle ilgili bir şey söylüyor muyuz? Toplumsal mizahı ile ilgili bir şey söylüyor muyuz? Söylemiyoruz ama sen benim kutsalıma dil uzatırsan biz o dili koparırız. Herkes sınırını ve çizgisini bilecek” dedi.
İSRAİL’İN 1915 KARARINA TEPKİ
Destici, İsrail’in 1915 olaylarını “Ermeni soykırımı” olarak tanıma kararının siyasi olduğunu savundu.
Gazze’de yaşananlara dikkat çeken Destici, İsrail’in kendi eylemlerini örtmek amacıyla böyle bir karar aldığını öne sürdü.
Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze’ye ilişkin açıklamalarını desteklediklerini ifade etti.
KABOTAJ BAYRAMI’NI KUTLADI
Mustafa Destici, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı da kutladı.
Destici, “Cenabıhak, hem ana vatanımızdan, kara kıtamızdan hem de denizlerimizden bağımsızlığımızın timsali olan ay yıldızlı al bayrağımızı eksik etmesin” ifadelerini kullandı.
MADIMAK VE BAŞBAĞLAR DOSYALARI AÇILSIN ÇAĞRISI
Madımak olaylarının 33’üncü yılı dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Destici, olayların bir provokasyon olduğunu savundu.
Hayatını kaybedenlerin tamamının Alevi olmadığını ileri süren Destici, olayların Alevi-Sünni çatışması çıkarmak amacıyla farklı şekilde yansıtıldığını iddia etti.
Destici, Madımak olaylarından 3 gün sonra yaşanan Başbağlar katliamını da hatırlatarak her iki dosyanın yeniden açılmasını ve bütün yönleriyle aydınlatılmasını istedi.
TERÖRİSTLE MÜZAKERE OLMAZ
“Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin konuşan Destici, PKK tamamen silah bırakmadan ve bütün unsurlarıyla feshedilmeden herhangi bir yasal düzenleme yapılmaması gerektiğini söyledi.
Destici, “Elinde şehit kanı olan, öğretmen kanı olan, işçi kanı olan, bebek kanı olan hiçbir teröristin affedilmesine de rıza göstermeyiz” ifadelerini kullandı.
ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM ÇAĞRISI
Ekonomik gelişmelere de değinen Destici, temmuz ayında memur ve emekli maaşlarının artırıldığını hatırlatarak asgari ücretin de enflasyon farkı oranında yükseltilmesi gerektiğini söyledi.
Destici, şu ifadeleri kullandı:
“Asgari ücret, adı üstünde en alt ücrettir. En alt ücrette iyileştirme yapmayacağız da nerede yapacağız? En yüksek ücrette iyileştirme yaparken en alt ücrette iyileştirme yapmamak gerçekten kabul edilemez.”
Destici, özellikle tek maaşla geçinen ve kirada yaşayan emeklilerin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu belirtti.
BBP’YE YENİ KATILIMLAR
Basın toplantısının ardından Anahtar Parti Genel Merkez Kadın Kolları Eğitim Politikaları Başkanı Hülya Üstüner ile Anahtar Parti Genel Merkezi Hukuk Politikaları Başkan Yardımcısı Avukat Abdülkadir Kötüce’nin BBP’ye katıldığı açıklandı.
Mustafa Destici, partilerinden istifa ederek BBP’ye katılan Üstüner ve Kötüce’ye parti rozetlerini taktı.


