A Milli Takım'ın UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup'ta oynayacağı Belçika ve İtalya maçları öncesinde aday kadroda değişikliğe gidildi. Türkiye Futbol Federasyonu, Orkun Kökçü'nün ayak parmağındaki ağrılarının artması nedeniyle kadrodan çıkarıldığını 30 Eylül 2026'da açıkladı.
Orkun Kökçü'nün tedavisine kulübünde devam edilmesine karar verildi. Milli futbolcu, 2 Ekim'de Belçika ve 5 Ekim'de İtalya ile oynanacak karşılaşmalarda forma giyemeyecek.
İtalya maçı sonrası ağrıları arttı
TFF'nin açıklamasına göre Orkun Kökçü'nün ayak parmağındaki ağrıları, Bursa'da oynanan İtalya karşılaşmasının ardından arttı. Bunun üzerine milli futbolcunun aday kadrodan çıkarılarak tedavisini kulübünde sürdürmesi uygun görüldü.
A Milli Takım, 28 Eylül'de Bursa'da İtalya ile karşılaşmıştı. TFF'nin maç bilgilerine göre Orkun Kökçü karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve ikinci yarının başında yerini İsmail Yüksek'e bıraktı.
Belçika ve İtalya maçları
A Milli Takım, UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup'taki üçüncü maçında 2 Ekim'de Belçika ile deplasmanda karşılaşacak. Karşılaşma Liège kentindeki Maurice Dufrasne Stadyumu'nda oynanacak.
Ay-yıldızlı ekip, grubun dördüncü maçında ise 5 Ekim'de İtalya ile deplasmanda karşılaşacak. Bologna'daki Renato Dall'Ara Stadyumu'nda oynanacak mücadele TSİ 21.45'te başlayacak.
TFF'den açıklama
Türkiye Futbol Federasyonu, Orkun Kökçü'nün kadrodan çıkarılmasına ilişkin açıklamasında, İtalya ile Bursa'da oynanan müsabakanın ardından ayak parmağındaki ağrıların arttığını ve oyuncunun tedavisinin kulübünde sürdürülmesinin uygun görüldüğünü bildirdi.





