Özgür Özel'den Cemil Tugay iddialarına açıklama
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. T24'te Şirin Payzın ve Murat Sabuncu'ya konuşan Özel, Tugay'ın söz konusu iddiaları kesin bir dille reddettiğini söyledi.
"AK Parti'ye geçeceği iddialarını reddetti"
Özel, mutlak butlan kararına tepki olarak CHP'den ayrılan Cemil Tugay'ın yeni siyasi oluşum sürecinde yer aldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Cemil Bey butlana tepki olarak istifa etti. Bir an önce partileşmek lazım dedi. Kendisi AK Parti'ye geçeceği iddialarını kesin bir dille reddetti."
"İzmir'dekilerin yüzüne nasıl bakacak?"
Transfer iddialarının gerçekleşmesi halinde bunun ciddi sonuçlar doğuracağını ifade eden Özel, şöyle konuştu:
"Böyle bir şey hayata geçecek olursa İzmir'dekilerin yüzüne nasıl bakacak, bizim yüzümüze, ailesine nasıl bakacak? Bu tarih önünde yeni bir travma olur."
Özel, böyle bir durumda yaşanacak siyasi tartışmaların seçim sonrasında aşılabileceğini ancak bunun ilgili kişiler açısından uzun süre etkisini sürdüreceğini dile getirdi.
"Bu soruyu sormayı yakıştırmam"
Cemil Tugay ile son olarak iki-üç hafta önce görüştüğünü belirten Özel, kendisine "AK Parti'ye mi geçiyorsun?" şeklinde bir soru yöneltmeyi doğru bulmadığını söyledi.
Özel, "Sen AK Parti'ye mi geçeceksin demek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na sorulacak soru değil, kendime de ona da yakıştırmam." ifadelerini kullandı.
"Şantajla transfer" değerlendirmesi
Özel, açıklamasının devamında AK Parti'nin seçim kazanamadığı bir büyükşehirde transfer yoluyla yönetimi elde etmesinin siyasi sonuçları olacağını savunarak, bunun kamuoyu nezdindeki etkilerinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.





