İzmir Kitap Fuarı (İZKİTAP) 19 Nisan’da ‘Çocuk Edebiyatı’ ana temasıyla kapılarını ziyaretçilere açmıştı. Fuarın ilk gününde stantların bir hayli boş olduğu görülürken şair ve yazarlar da duruma sessiz kalmadı. Şair ve Yazar Cem Erdeveciler, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve derneklerin yer aldığı alana kimsenin gelmediğini söyleyerek eleştirilerde bulundu.

Erdeveciler, ‘Kuytu köşeye atıldık’ diyerek, “Şu anda Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) standındayız ve burada kimse yok. STK’lar üvey evlat muamelesi görmüş gibi tecrite uğramış durumdalar. Yazarlarına önem vermeyen bir kitap fuarı ne kadar doğru olabilir. Kitap fuarları yazarların okuyucuyla buluşması içindir. Bizzat yazarların katıldığı etkinlikler yer alır. STK’lar bu alanlara para ödemiyor. Bu sebeple mi kuytu köşelere atıldık? Bunu merak ediyorum” sorusunu yöneltti.

Gaziemir'de "Solistler Geçidi" rüzgarı! Gaziemir'de "Solistler Geçidi" rüzgarı!

000000

KİMSE İMZAYA GELMİYOR

Erdeveciler, stantların görünmediği için kimsenin ziyarete de gelmediğine değinerek, “Türkiye’nin mihenk taşı olan bir sendikanın standındayız ve gördüğünüz gibi önünden geçen kimse yok. Yazarlar burada kendi kendilerine sohbet ediyorlar. Böyle bir yanlış neden yapıldı onu da sorgulamak gerekiyor. Birbirinden kıymetli yazarların olduğu bir fuar yaşanıyor. Bugün Ankara’dan ve İstanbul’dan gelen bir sürü yazar arkadaşımı gördüm. Fakat gelin görün ki burada kendi kendimize bir etkinlik yapıyoruz. İmza günü adına hiç kimse stantlara uğramıyor. Yazarlarımıza destek verilmeli” diye konuştu.

Editör: Haber Ekspres