Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda rutin bir trafik uygulaması gerçekleştiriyordu. Bu sırada, denetim noktasını fark eden bir sürücü, aracını durdurmadan önce 60 metre kadar yaklaştıktan sonra aracından inerek kaçmaya çalıştı.

Ancak polis ve bekçiler tarafından kovalanan sürücü, kısa süre içinde yakalandı. Bu esnada, sürücünün ayakkabısı ayağından çıktı. Polis, ehliyet istediğinde ise sürücü ayakkabısını vermek istedi.

Kontrolden çıkan araç takla attı! 1 ölü, 1 yaralı var Kontrolden çıkan araç takla attı! 1 ölü, 1 yaralı var

İlginç Diyaloglar

Ehliyetini vermekte direnen sürücü, polis memurlarından birine basın mensuplarından çekinmemesi için talimat verdi. Ancak ehliyetini vermeyi reddetti ve polise "Arabadan kim aldı beni?" diye sordu. Gazetecilerin sorularına ise sürücü, "Sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Bu yanlışlık olmasın" şeklinde cevap verdi.

Ehliyeti istenince "Ayakkabım gelsin vereceğim" diyen sürücü, polisin "Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?" sorusuna "Bilmiyorum" cevabını verdi.

Para cezası verildi

Güçlükle gözaltına alınan sürücünün alkollü olduğu tespit edildi ve hastanede yapılan kontroller sonucunda 2.19 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici yardımıyla otoparka götürüldü.

Editör: Nurican ALBAYRAK