IMF'nin dolar kuru, enflasyon ve büyüme tahminleri ile hükümetin tahminleri arasında belirgin fark bulunuyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyon hedefine dönüşte beklenen ilerlemenin henüz gerçekleşmediğini ve bu nedenle politika faizlerinin uzun süre yüksek kalabileceğini belirtti.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Kanada Ekonomisi Washington Forumu'nda yaptığı konuşmada, geçen yıl ABD ekonomisinin oldukça güçlü bir performans sergilediğini vurguladı. Ancak, enflasyon hedefine dönüşte beklenen ilerlemenin bu yıl henüz gerçekleşmediğini ifade etti.

Powell'a göre, artan arz, güçlü büyümeyi, harcamaları ve istihdamı destekliyor ve geçen yıl yüzde 3'ün üzerinde bir büyüme sağlandı. Ancak, enflasyon hedefine dönüş konusunda istenen ilerlemenin sağlanmadığına dikkat çekti.

Powell, iş gücü piyasasının daha iyi bir dengeye doğru ilerlediğini işaret ederek, iş gücü piyasasındaki güçlü performansı vurguladı. Ancak, enflasyon hedefine dönüşte istenilen ilerlemenin henüz gerçekleşmediğini belirtti.

Enflasyon Beklentileri Yükseliyor: Nisan Ayında %70'a Ulaşması Öngörülüyor! Enflasyon Beklentileri Yükseliyor: Nisan Ayında %70'a Ulaşması Öngörülüyor!

Fed'in incelediği önemli verilerden biri olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları endeksinin mart ayında yıllık bazda şubattaki seviyesinden çok az değiştiğini açıkladı. Üç ve altı aylık enflasyon ölçümlerinin ise hedeflenen seviyenin üzerinde olduğunu belirtti.

Powell, enflasyonun sürdürülebilir şekilde yüzde 2'ye doğru ilerleyeceğine dair daha fazla güvene ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Geçen yılın ikinci yarısında elde edilen düşük enflasyon verilerine aşırı tepki vermemek için daha fazla güven aradıklarını ifade etti.

Kanada Merkez Bankası Başkanı Tiff Macklem de enflasyonist baskıların azalmaya devam ettiğini ve ekonominin doğru yönde ilerlemeye devam ettiğini söyledi. Macklem, enflasyonda bir miktar düşüş ivmesi olduğunu ve bunun ekonominin arz fazlası olduğu ve fiyat baskılarını hafiflettiği anlamına geldiğini belirtti.

Editör: Nurican ALBAYRAK