Renault Mais, Mart 2019'da Paris'te gerçekleşen Müşteri Memnuniyeti Semineri'nde Renault Grubu ülkeleri arasında satış ve satış sonrası hizmet kalitesinde en iyi 3 ülke arasında yer aldı. Sıralama; müşteriyi karşılama, doğru seçimine yardımcı olma, deneme sürüşü deneyimi, satın alma sürecinde açık bilgi paylaşımı, teslimat süreci, servis hizmetleri ve satış sonrası iletişimin sürdürülmesi gibi kriterlere göre oluştu. Değerlendirme, 2018 yılına ait dönemde 95 bin müşterin katıldığı anket sonuçlarına göre gerçekleştirildi. Renault Mais, satış ve satış sonrası müşteri memnuniyetinde elde ettiği yüzde 90 puan ile tüm Renault Grubu ülkeleri arasında ilk 3 ülke arasında yer aldı.

Şişecam'dan Eurobond ihracı

Şişecam uluslararası yatırımcılardan gelen büyük talep sonucunda Eurobond ihracını 700 milyon dolara çıkardı. Şişecam Topluluğu 14 Mart 2019 tarihinde işlemleri tamamlanan 550 milyon dolarlık yurt dışı tahvil (Eurobond) ihracını takip eden günlerde ihraçtan yeterince pay alamayan uluslararası yatırımcılardan ikincil piyasada gelen yüksek talep nedeniyle getirisinin ihraç seviyesinin oldukça altında işlem görmesi üzerine, 150 milyon dolar tutarında ek ihraç gerçekleştirdi. Getirisi yüzde 7 seviyesinde olan Şişecam'ın ek Eurobond'u 28 Mart 2019 tarihi itibarıyla uluslararası piyasalarda işlem görmeye başladı. Böylece, Şişecam tarafından gerçekleştirilen 7 yıl vadeli toplamda 700 milyon dolar nominal değerli iki Eurobond ihracına 160'ın üzerinde uluslararası fon ve finans kuruluşundan gelen talep toplamda 1,5 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Çimsa, Dünya liginde

Sabancı Holding iştiraklerinden Çimsa, İspanya'daki beyaz çimento fabrikası Bunol'u 180 milyon dolar bedelle satın alınması konusunda anlaşmaya vararak satın alım sözleşmesi imzaladı. Gerçekleşen satın alma ile birlikte Çimsa, Türkiye'nin ihracat gelirlerine sağlayacağı katkıyı da çok daha iyi noktalara taşıyacak. Sabancı Holding iştiraklerinden Çimsa, beyaz çimentoda dünya lideri olarak dünyanın önde gelen çimento üreticilerinden İspanya'nın Valensiya şehrindeki Bunol Fabrikası'nın yaklaşık 180 milyon dolara satın almak için anlaşmayı imzaladı. Bunol Fabrikası'nın imza sürecini tamamlayarak bir dünya lideri haline geldiklerini belirten Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı ve Çimsa Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Saka: "Sabancı olarak bugün, Türkiye'deki liderlik pozisyonumuzu uluslararası boyuta taşıdık. Dünyadaki gelişmeleri takip ederek, işlerimizi dünya standartlarında yöneterek, tecrübe ve birikimlerimizle küresel liderlik hedefliyoruz. Global liderliğimizi güçlendirmek amacıyla da önümüzdeki dönemde yeni adımlar atmak üzere de çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

DİP EKSPRES

Kendi fuarlarımıza destek

TGDF Genel Sekreteri İlknur Menlik, yurt dışı fuarlara katılımı desteklemeye odaklı teşvik mekanizmasının yanlışlığına dikkat çekti. Menlik, "Teşvikleri gözden geçirelim, ülkemizin kaynaklarıyla yurt dışı fuarlar yerine gelin kendi fuarlarımıza destek verelim" çağrısı yaptı. "Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı 'Yerli ve Milli Üretim' anlayışı odaklı olarak çok güzel bir işbirliği yaptık" diyen Menlik, CNR'ın hazırlıklarını büyük bir gayretle sürdürdüğü fuarda, Türkiye'de faaliyet gösteren çok sayıda uluslararası şirketin de yer alacağını kaydetti.