Saadet Partisi 9. Olağan Genel Kongresi, Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Ancak kongreye katılmak isteyen delegeler ile parti görevlileri arasında yaşanan gerilim, kısa sürede fiziksel kavgaya dönüştü. Olayın ardından delegeler ve görevliler arasında yaşanan arbede, kameralara da yansıdı.
Delegelerin salona alınmaması nedeniyle gerilim yükseldi
Saadet Partisi’nin 9. Olağan Genel Kongresi'nde, delegelerin salona alınmaması, büyük bir tartışmaya yol açtı. Kongreye katılmak isteyen delegeler, salona girişteki güvenlik görevlileriyle karşı karşıya gelerek, durumu protesto etmeye başladılar. Bu tartışma, kısa sürede şiddetli bir kavgaya dönüştü. Görevlilerle delegeler arasında yumruklu kavga yaşandı.

Kavga kameralara yansıdı
Gergin anlar, güvenlik kameralarına yansıdı. Salona giriş yapmak isteyen delegeler, görevli personel tarafından engellenince, ortam gerildi. Çıkan arbede sırasında, bazı delegeler ve görevliler arasındaki fiziksel çatışma, kongreyi izlemeye gelenler tarafından şaşkınlıkla izlendi.
Kongre devam etti, olayların sebebi araştırılıyor
Yaşanan kavganın ardından, Saadet Partisi’nin kongresi devam etti. Parti yönetimi olayla ilgili bir açıklama yapmadı, ancak tartışmanın nedenleri ve gelecekte benzer durumların yaşanmaması için önlemler alınıp alınmayacağı merak konusu oldu.




