Sağlık Bakanlığı'na bağlı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Taşra Teşkilatı Hizmet Birimlerinde İstihdam Edilmek Üzere 8.000 Sürekli İşçi Alımı Kurası, 3-4 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kura çekimi her bir il ve meslek için ayrı ayrı olacak ve illerin trafik kodlarına göre sıralanacak.

Sonuçlar Nerenden, Nasıl ve Ne Zaman Duyurulacak?

Kura çekilişi, 3 Nisan 2024 (Çarşamba) ve 4 Nisan 2024 (Perşembe) günlerinde gerçekleştirilecek. Çekilişin canlı yayını, Sağlık Bakanlığı'nın resmi YouTube kanalından izlenebilecek. Katılımın alınmayacağı kura sonuçları ise aynı gün saat 20:00'den sonra https://iscisonuc.saglik.gov.tr adresinden duyurulacak.

3 Nisan'da Adana'dan başlayarak çeşitli illerde gerçekleştirilecek kura çekilişinde, 4 Nisan'da ise Kocaeli'den başlayarak diğer illerde devam edilecek.

Kura çekimi için belirlenen iller şunlardır: 3 Nisan 2024 (Çarşamba): Adana'dan Kırşehir'e kadar olan iller. 4 Nisan 2024 (Perşembe): Kocaeli'den Düzce'ye kadar olan iller.

Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında duyurulan kura çekimi ile ilgili detaylar, başvuru yapan adaylar tarafından merakla bekleniyor.

Bataryalı tramvay o şehre geliyor! Bataryalı tramvay o şehre geliyor!

Sağlık Bakanlığı Açıklama Yaptı

İşte yapılan açıklama şöyle:

"T.C. Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerine 4857 sayılı İş Kanunu ile mezkûr Kanuna dayanılarak çıkarılan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca 8.000 sürekli işçi alımı için 23/02/2024 – 27/02/2024 tarihleri arasında İŞKUR tarafından il ve meslek bazında başvurular alınmış ve Bakanlığımıza bildirilmiştir.

İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesi hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlığımızca doğrudan noter kurası ile belirlenecektir.

İl ve mesleklere göre ilan edilen kadro sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday için kura ile yerleştirme işlemi 3-4 Nisan 2024 tarihlerinde Bakanlığımız Bilkent Yerleşkesinde noter huzurunda canlı yayınlanarak gerçekleşecektir.

Kura çekilişi Bakanlığımız YouTube kanalı üzerinden (https://www.youtube.com/user/SaglikBakanligi) canlı olarak yayınlanacağından, kuraya katılımcı alınmayacaktır.

Kura sonuçları aynı gün saat 20:00’den sonra https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Kura çekilişi illerin trafik koduna göre sıralı şekilde, her bir il ve meslek için ayrı ayrı yapılacaktır." denildi. 

Editör: Nurican ALBAYRAK