Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da gerçekleştirilen “TRT İspanyolca Konuşan Ülkeler 1. Yayıncılık Zirvesi” etkinliğinde duyurulan TRT İspanyolca kanalı, kurumun uluslararası yayıncılık alanındaki önemli adımlarından birini temsil ediyor.

İspanyolca konuşan ülkelerden gelen gazetecilerin katılımıyla gerçekleştirilen zirvede duyurulan TRT İspanyolca kanalı, İspanya, Meksika, Kolombiya, Arjantin, Peru, Venezuela, Ekvador ve Bolivya gibi ülkelerdeki izleyicilere Türk perspektifinden haber ve içerik sunacak.

ULUSLARARASI ALANDAKİ VARLIĞI DAHA GÜÇLÜ

TRT, şu anda TRT World, TRT Arapça, TRT Rusça, TRT Almanca, TRT Fransızca, TRT Balkan ve TRT Afrika kanallarına sahip. TRT İspanyolca'nın bu kanallar arasına katılmasıyla birlikte kurumun uluslararası alandaki varlığı daha da güçlenecek.

Yeni kanalın yayın hayatına ne zaman başlayacağına dair net bir tarih henüz açıklanmamakla birlikte, TRT'nin uluslararası alandaki hizmet haritasının genişlemesi bekleniyor.

Bataryalı tramvay o şehre geliyor! Bataryalı tramvay o şehre geliyor!

Bu önemli gelişmenin yanı sıra, TRT Mayıs 2023'te Netflix ve Disney+ gibi dijital akış platformlarına rakip olan TRT tabii platformunu da kullanıma sunmuştu. Bu platform, Türk dizi ve filmlerine yönelik küresel çaptaki ilgiyi ve talebi karşılamayı hedefliyor. TRT tabii kütüphanesinde yeşilçam filmlerinden modern yapımlara kadar geniş bir içerik yelpazesi bulunuyor.

Editör: Sedef Didem Ezme