Bakan Çiftçi açıkladı: Şefkat Kalkanı projesi

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, son dönemde yaşanan okul saldırılarının ardından çocukların güvenliğini artırmak amacıyla hazırlanan “Şefkat Kalkanı” projesini duyurdu. Proje kapsamında annelere, çocuklarının uyuşturucuya yönelme ve bireysel radikalleşme belirtilerini erken fark edebilmeleri için eğitim verilecek.

İzmir Çağdaş Avukatlar’dan Gökhan Ağdemir’e tepki
İzmir Çağdaş Avukatlar’dan Gökhan Ağdemir’e tepki
İçeriği Görüntüle

Çiftçi, bir canlı yayın programında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken çocukları olası tehlikelerden korumak için aileleri de kapsayan yeni bir çalışma yürüttüklerini açıkladı. Bakan Çiftçi, “Bir çocuktaki değişikliği en önce annesi fark eder” dedi.

Çocukların güvenliği için Şefkat Kalkanı

Bakanlığın daha önce hayata geçirdiği “En İyi Narkotik Polisi Anne” uygulamasını hatırlatan Çiftçi, bu kez çocukların karşı karşıya kalabileceği farklı risklere odaklanacaklarını belirtti.

“İlerleyen günlerde Şefkat Kalkanı isimli bir projemiz var. Bunu açıklayacağız” diyen Çiftçi, çocukların davranışlarında meydana gelen değişikliklerin ilk olarak anneler tarafından fark edilebildiğini ifade etti.

Yeni çalışma kapsamında anneler, çocukların uyuşturucuya yönelme ihtimalinin yanı sıra bireysel radikalleşmeye işaret edebilecek davranışlar konusunda bilgilendirilecek. Eğitimlerde, riskli durumların nasıl tespit edileceği ve ailelerin hangi adımları atması gerektiği üzerinde durulacak.

Ailelere seslendi: Çocuklarınızın hangi sitelere girdiğini takip edin

Çocukların yalnızca okulda değil, evde ve okul dışındaki zamanlarında da aileleri tarafından gözlemlenmesi gerektiğini vurgulayan Çiftçi, ebeveynlere şu sözlerle seslendi:

“Çocuk odasında ne yapıyor, hangi sitelere giriyor, hangi oyunları oynuyor? Çocukta herhangi bir davranış değişikliği var mı? Onu gözlemlemeliler. Bir de okula gönderirken acaba çocuk okula gidiyor mu? Okuldan çıktıktan sonra kimlerle görüşüyor, kimlerle farklı yerlere gidiyor, oyun salonlarına ya da internet kafelere gidiyor mu? Gitmemesi gereken yerlere gidiyor mu? Bunları takip etmek ailelerin görevi.”

Kaynak: HABER MERKEZİ