KKTC'de dün Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Demokrat Parti arasında yerel seçim işbirliğinin ortadan kalktığı, ancak koalisyon hükümeti kurma görüşmelerinin devam edeceğinin açıklanmasının ardından, bugün DP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri toplandı.

DP MYK üyelerinin Lefkoşa'daki toplantısında Genel Başkan Serdar Denktaş'ın Lefkoşa Belediye Başkanlığına aday gösterilmesinin kararlaştırıldığı, Denktaş'ın da kabul ettiği bildirildi.

Serdar Denktaş da, UBP ile işbirliğini bozmak isteyenin kendileri olmadığını ve bundan üzüntü duyduğunu açıkladı.

Denktaş, cumhurbaşkanlığı seçiminde UBP'ye koşulsuz destek verdiklerini ve tabanın bu işbirliğinin devamını istediğini hatırlattı. Makul olmaya çalıştıklarını, ancak UBP'nin farklı gerekçelerle değişik bir karar aldığını söyleyen Denktaş, buna rağmen bazı UBP'li belediye başkanlarına destek vereceklerini, UBP ile hasım olmadıklarını belirtti.

''UBP içinde bazı kişilerin bilmediği nedenlerden dolayı kendilerine karşı bir tutum olduğunu'' ifade eden Serdar Denktaş, UBP ile yerel seçim işbirliğine, bu partinin kasım ayında yapacağı kurultayın gölgesinin düştüğünü savundu.

3 Yaşındaki Kızın Odasından 60.000 Arı Çıktı! Korku Filmini Aratmayan Gerçek Olay 3 Yaşındaki Kızın Odasından 60.000 Arı Çıktı! Korku Filmini Aratmayan Gerçek Olay

UBP ile Özgürlük ve Reform Partisi'nin (ÖRP) koalisyon için anlaştığını da öne süren Serdar Denktaş, ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı'nın hükümete katılmayacağı, ancak ÖRP Milletvekili Mustafa Gökmen'in bakan olacağı bir model içinde UBP ile ÖRP'nin anlaşmaya vardığı haberini aldıklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi