İsmail Yetişkin: "Sığacık Körfezi Halkındır, Balıklarındır, Balıkçılarındır"

Seferihisar'da bulunan Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar, vatandaşlar tarafından protesto edildi. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı'nın 40 milyon TL'lik yatırımla hazırlanan projeye tepkiler büyüyor. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, marina yapımının başından beri verilen vaatlerin yerine getirilmediğini belirterek, "Sığacık Körfezi halkındır, balıklarındır, balıkçılarındır. Rant uğruna talan edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Kapasite Artırımına Karşı Kararlılık

Yetişkin, kapasite artırımına karşı kararlılığını dile getirerek, "Gerekirse bu işin başında yatıp nöbet tutmaya hazırım" dedi. Ayrıca, Ulaştırma Bakanlığı'nın projeye ilişkin yaptığı ÇED raporunda kurnazlıklar yapıldığını ifade ederek, projenin ekonomik ömrünün 25 yıl olduğunu vurguladı.

Yıldız Ünsal, 1 Mayıs'ta Emeğin Gücüne Vurgu Yaptı Yıldız Ünsal, 1 Mayıs'ta Emeğin Gücüne Vurgu Yaptı

Mücadele Devam Edecek

Denizin kalitesinin düşeceğini ve yerel ekonominin olumsuz etkileneceğini belirten Yetişkin, mücadeleye devam edeceklerini söyledi. "Balık artık eski balık olmayacak. Yerel hiçbir şeyimiz kalmayacak. Bir kez daha söylüyorum. Mücadelemize 2022 yılında kaldığımız yerden devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Doğanın ve Yerel Halkın Korunması İçin Mücadele Ediliyor

Sığacık'ta yapılmak istenen yat limanı projesine karşı çıkan Seferihisar Belediyesi ve halk, doğanın ve yerel ekonominin korunması için kararlılıkla mücadele ediyor.

Editör: Nurican ALBAYRAK