2015 yılında dört ay geride kalırken, Medya Takip Ajansı Interpress'in yazılı basını kapsayan araştırmasına göre, ekonomi sayfalarında birlik, dernek ve odaların yaptığı açıklamalar içinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) toplamda 10 bine yakın haber ile ekonomi sayfalarında yer aldığı ortaya çıktı.
İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile derginin tek tek incelendiği araştırmada, TOBB'un geride kalan dört aylık dönemde yayınlanan haberlerinde yapılan 71. Mali Genel Kurul, ATSO Meclis Üyelerine verilen eğitim ile 8. Türkiye Sektörel Ekonomik Şurası'na yönelik konuların başı çektiği tespit edildi.
Tabii ki bu sıralamada Haber Ekspres'in de önemli bir katkısı var.
Hatta bölgesel haberlerde ise yine Haber Ekspres'in verdiği önem doğrultusunda EBSO yani Ege Bölgesi Sanayi Odası ve TOBB Başkan yardımcısı Ender Yorgancılar haberleri önde gidiyor.

Haber Ekspres yazıyor

Tekstil, ilaç, turizm, denizcilik, kaynak kullanımı ve destekleme fonunun kaldırılması, KOBİ'lere tanınan yeni imkanlar ile istihdam desteleri konuları üzerine yaptığı açıklamaları, yayınlanan haberlerde en çok dikkat çeken konuların başında yer alıyor.
2015 ile birlikte ekonomimizdeki gerileme, işsizlik, maddi sıkıntı, emeklilerin çileleri de Haber Ekspres sayfalarında hep yerini gerçek anlamda buldu.

Tarıma önem veriyoruz

Bu arada, Ödemiş Belediye kırsal bölgelerde sulama hattı çalışmalarını hızla sürdürüyor. Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan ilçede kırsal bölgelerdeki sulama suyu şebeke hattı Ödemiş Belediyesi'nce yapılıyor.
Belediye bünyesinde hizmet veren Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında 22.500 sulama suyu hattı yapılması planlanıyor.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; 'İlçe nüfusumuzun çoğunluğu kırsal bölgelerdeki mahallelerde yer alıyor. Bu bölgelerde yaşayan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza en iyi üretim koşullarını oluşturmaya çalışıyoruz.Sulama hattı çalışmalarımız üreticimiz için çok önemli bir konu. Yapılan çalışmalarla bundan böyle üreticilerimiz sorunsuz bir şekilde gönül rahatlığıyla sulamasını gerçekleştirebilecek' dedi.
Bildiğiniz gibi Türkiye'de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu tarım alanrlarına ve ulaşımın sağlanması için ova yollarına önem veriyor. Bu konuda özel birimler yaşama geçirildi.

Bakan yine söz verdi!

Seçim çalışmaları kapsamında Kemalpaşa'yı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yapımı yılan hikayesine dönen Yiğitler Barajı'nın tamamlanacağının sözünü vererek, Armutlu'da sulama barajı yapılacağını, Savanda Göleti'nin tamamlanacağını ve Torbalı yolu üzerinde yeni bir Tabiat Parkı'nın oluşturulacağını söyledi.
Seçim turunun Kemalpaşa ayağında ilçeye gelen Bakan Eroğlu, 'İzmir'e ne yapılacaksa biz yaparız. Biz de heyecan da var millet ve vatan sevgisi de. Biz de özellikle hizmet aşkı var. Diğerleri buraya bir çivi dahi çakamaz ama Allah'a şükür biz büyük yatırımlarla İzmir'e geldik' diye konuştu.
Bakanın konuşmalarının siyasi ve seçim yatırımı olduğunu belirten CHP'liler ve MHP'liler ise 'Bizim projelerimizden alıntı yapıyorlar. AKP'liler iyi birer kopyacı' diyerek, 'Bugüne kadar iktidardalar, neden yapmadılar?' diye sordular.

Ortak kariyer Günü

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi, Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü tarafından öğrencilerin kariyer planlamaları istihdamına yönelik 'KAR-KİM 2015 Kariyer ve Girişimcilik Günü' ortak protokolü imzalandı.
'KAR-KİM 2015 Kariyer ve Girişimcilik Günü' 26 Mayıs 2015 tarihinde Kâtip Çelebi Üniversitesi Çiğli Ana yerleşkesinde yapılacak.
Düzenlenecek etkinlikte MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü öğrencilere iş hayatındaki 'Tecrübe Paylaşımını' aktaracak. Sonrasında ise öğrencilere 'Girişimcilik Paneli' ile çeşitli sektörde faaliyet gösteren, çalışma hayatında başarılı topluma rol model olmuş katılımcılar bilgilendirici sunumlar yapacak.

Patronlar konuşacak

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi tarafından ilki geçen yıl gerçekleşen Patronlar Konuşuyor paneli bu yıl 'Üreten Türkiye'ye Doğru' teması ile 9 Mayıs 2015 Cumartesi günü saat 13:30'da Tepekule Kongre Merkezinde gerçekleşecek.
Panel ile ilgili açıklamalarda bulunan ASKON İzmir Şubesi Başkanı Zekeriya Hazırbulan; 'Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Patronlar Konuşuyor Panelimiz 'Üreten Türkiye'ye Doğru' teması ile Mustafa Koca möderatörlüğünde Türk Hava Yolları Genel Müdürü (T.H.Y.) Temel Kotil ve İZTO Yönetim KUrulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın katılımlarıyla yapılacak' dedi.
Bu yıl konsepte bir değişiklik yapıldı, 40 firmanın stand açarak ürün ve hizmetlerini tanıtması sağlanacak.

Geleceğin liderleri buluştu

Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan ve Harvard, Princeton gibi okullarda gerçekleştirilen Model United Nations /Model Birleşmiş Milletler Konferansı İzmir'de ilk kez Gelişim Koleji'nde yapıldı.
Türkiye çapında 15 okuldan 150 öğrencinin katıldığı konferansta öğrenciler Birleşmiş Milletler Konferansı Delegeleri gibi Dünya'daki Cinsiyetler Eşitliği konusunda seçilen başlıkları tartıştılar. Her öğrencinin bir ülkeyi temsil ettiği komitelerin içinde Ekonomik ve Finansal Komite, Sosyo-Kültürel Komite, Ülkeler Politikası Komitesi, Yasal Komite ve dünyanın destek verdiği 'HeForShe' akımının komitesi yer aldı.
Tüm delegeler kendi komitelerinde, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu prosedürü ve yöntemleriyle tartıştılar. Bu tartışmalar sonucunda her komite işlediği başlıklara çözüm önerileri getirerek  oluşturulan sonuç bildirgesi Birleşmiş Milletler (UN)'e gönderildi.
Organizasyonun 'Key Speech' bölümüne Eczacıbaşı Holding İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ata Selçuk da konuşmacı olarak katıldı.

Bakan risk görmüyormuş!

Maliye Bakanı Şimşek, 'Enflasyon konusunda ben çok ciddi bir risk görmüyorum. Bu enflasyon oranı iş yapma ve planlamanın önünde çok büyük bir engel değil' dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 'Teknogirişim Sermayesi Destek Programı kapsamında, 2009-2015 yılları arasında girişimcilere 127 milyon 549 bin lira destek sağlandı. Bu desteklerle bin 304 işletme kuruldu ve yaklaşık 2 bin 600 kişi istihdam edildi' dedi.
Avrupa Birliği Komisyonu'nun açıkladığı Bahar Ekonomik Tahminler Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,2 ve gelecek yıl yüzde 3,7 oranında büyüyeceği öngörüldü. HSBC'den Türkiye ile ilgili yeni bir açıklama geldi:
Türkiye'den çıkışı gündemde olan bankanın işlerinin devam edip etmeyeceğiyle ilgili "yoğun incelemelerin" devam ettiği belirtildi. Delivery Hero Yemeksepeti'ni 589 milyon dolara satın aldı.
İşlem dünyada da geniş yankı buldu.
Wall Street Journal haberi okurlarına, 'Delivery Hero Ortadoğu pazarında büyümek için bu satın almayı yaptı' ifadesini kullanarak verdi.
Yıldız Holding bünyesindeki en büyük gıda şirketlerinden Ak Gıda, Fransız gıda devi Groupe Lactalis şirketine satıldı.
İş Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada,bankanın toplam kredileri yılın ilk çeyreğinde yüzde 6,1 artışla 165 milyar 355 milyon TL'ye ulaşırken, bankanın bu yılın ilk 3 aylık dönemindeki net karı 912 milyon TL düzeyinde gerçekleşti.

Menderes Tekstil yürüdü

Ev tekstili sektörünün ihracat şampiyonu Menderes Tekstil, bu yıl 1500 kişinin katıldığı Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü organizasyonun düzenledi.
1150 kişinin sağlık için yürüdüğü etkinlik büyük coşku yaşattı. Menderes Tekstil Sürdürülebilirlik Ekibi'nin, Birlik ve Beraberlik teması kapsamında titizlikle planladığı yürüyüşte her kademeden çalışanlar, eşleri ve çocukları buluştu.
Koca Aile sağlıklı yaşam için 4 km'lik parkurda hep birlikte yürüdü. Yürüyüşe katılan çalışanlara nevresim takımları hediye edilirken, parkuru tamamlayanlara çekilişle sürpriz hediyeler verildi.

***
DİP EKSPRES

Dünya Astım Günü


Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından 'Dünya Astım Günü' nedeniyle bugün saat 10.00'da bir eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.
İlhan Vidinel Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek olan etkinlikte; 'Astım nedir? Allerjik astım nedir? Nasıl tanı konulur? Astımınız mesleğinizle alakalı olabilir mi? Astım ve eşlik eden hastalıklarda tedavi' konularında sunumlar yapılacak.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münevver Erdinç, 'Amacımız astımlı hastaları ve hasta yakınlarını bilgilendirerek, ihtiyaç duyulduğunda hastanelere kolay ulaşabilmeyi sağlamaktır. Astımı tetikleyen faktörlerden kaçınalım. Hekimlerle işbirliği yapalım. Rahat nefes alalım' diye konuştu.