Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Sivas seferini yapan bir yolcu uçağının kalkışından kısa bir süre sonra kokpit camı çatladı. Bu olayın ardından uçak, güvenlik önlemi olarak İstanbul Havalimanı’na geri döndü.

turk hava yolları uçağı

Bataryalı tramvay o şehre geliyor! Bataryalı tramvay o şehre geliyor!

Olayın Detayları

Türk Hava Yolları'nın TK-2658 sefer sayılı TC-JVG kuyruk tescilli Boeing B737-800 tipi uçağı, sabah saat 08.25'te Sivas seferini yapmak üzere İstanbul Havalimanı’ndan havalandı. Ancak uçak havalandıktan kısa bir süre sonra kokpit camında çatlak belirlendi. Bunun üzerine uçağın pilotu, güvenlik amacıyla İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkeziyle iletişime geçerek geri dönüş için izin talep etti. Çatlayan kokpit camı olan uçak, saat 09.10’da İstanbul Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde iniş yaptı.

Yolcular Yeni Bir Uçakla Gönderilecek

Uçak, İstanbul Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra camın değiştirilmesi için bakıma alındı. Yolcular ise güvenlikleri sağlanmış yeni bir uçakla Sivas'a gönderilecek.

türk hava yolları uçağı

Kokpit Camı Nedir?

Kokpit veya uçuş güvertesi, bir uçağın veya uzay aracının ön kısmında, pilotun uçağı kontrol ettiği alandır. Bir uçağın kokpiti, gösterge panelindeki uçuş aletlerini ve pilotun uçağı uçurmasını sağlayan kontrolleri içerir.

Editör: Nurican ALBAYRAK