TFF'nin resmi sitesinden yapılan açıklamayla birlikte, kulüpler harekete geçti ve seçimin hızla gerçekleşmesi için imza toplamaya başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Adıyaman'da duyurduğu Olağanüstü Seçimli Genel Kurul kararı, dün resmiyet kazandı. TFF'nin resmi sitesinden yapılan açıklamayla birlikte, kulüpler harekete geçti ve seçimin hızla gerçekleşmesi için imza toplamaya başladı. Süper Lig'den 8 kulüp ise Cemil Kazancı'nın adaylığı etrafında bir araya geldi.

TFF'den dün akşam yapılan açıklamada, seçimli genel kurulun 18 Temmuz'da gerçekleştirileceği resmen duyuruldu. Ancak, Kulüpler Birliği Vakfı'nın İstanbul'daki toplantısında bir araya gelen kulüpler, bu tarihi "geç ve kabul edilemez" olarak nitelendirdi. Seçimin 2023-24 sezonunun sona ermesiyle yapılması talep edilirken, kulüpler noter onaylı imza toplamaya başladı.

Fenerbahçe'ye Sivas'ta Soğuk Duş | Puan Farkı Açılıyor! Fenerbahçe'ye Sivas'ta Soğuk Duş | Puan Farkı Açılıyor!

Kaç İmza Toplanırsa Seçime Gidilir?

TFF'nin 302 delegesinden en az yüzde 40'ı, yani 122 imza toplandığında, TFF 30 gün içinde seçime gitmek zorunda kalacak. Kulüpler ise seçim için 60 günlük bir takvim öngörüyor. Eğer takvim hızlı ilerler ve "en geç 30 gün içinde" genel kurul toplanması şartı eklenmezse, seçim mayısın son haftalarına kadar uzayabilir.

Şu ana kadar Trendyol Süper Lig'den 10, Trendyol 1. Lig'den 10 ve TFF 2. ve 3. liglerden 40 kulübün imza verdiği belirtiliyor. Süper Lig'den imza veren kulüpler arasında Fenerbahçe, Beşiktaş, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük, İstanbulspor, Adana Demirspor, Samsunspor, Pendikspor, Antalyaspor ve Sivasspor yer alıyor.

Kulislerde Takımların Cemil Kazancı ismini öne çıkarıyor

TFF Yönetim Kurulu'nun seçim kararının ardından, kulislerde başkan adaylığı için öne çıkan ilk isim Cemil Kazancı oldu. Süper Lig'den 8 kulübün Kazancı'nın adaylığı konusunda fikir birliğine vardığı belirtiliyor. Cemil Kazancı, aslen Rizeli olup, Beşiktaş'ta yöneticilik yapmış ve şu anda Kazancı Holding ile Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

Fenerbahçe Kulübü ise TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye yönelik bazı sorular sormaktadır:

Yönetim kurulu üyelerinizden seçim kararını kaç kişi öğrenmiştir?

Seçimin 18 Temmuz'da yapılacak olması, kaotik ortamın devam etmesi anlamına gelmekte midir? Bu durum, hakem klasmanları, kurulların belirlenmesi ve finansal ilkeler gibi konularda sorun yaratacak mıdır?

Yeniden başkan adayı olmayı düşünüyor musunuz? Eğer böyle bir düşünceniz yoksa, neden 102 gün sonrası için karar aldınız?

Editör: Nurican ALBAYRAK