Şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, heyecanla beklenen B-segment elektrikli SUV modeli T8X'in duyurusunu yaptı. Bu haber, TOGG'un ürün gamını genişletme yolunda attığı önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Türkiye'nin gurur kaynağı TOGG, sadece ülkemizde değil tüm dünyada heyecanla bekleniyor. İlk yerli elektrikli otomobili T10X'in ardından ürün gamını genişletmeye hazırlanan TOGG, şimdi de B segment SUV sınıfına iddialı bir giriş yapıyor: T8X!

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş'ın açıklamalarına göre T8X, önümüzdeki yılın bu zamanlarında tanıtılmaya hazır. Bu haber, TOGG'un başarısının devam ettiğini ve elektrikli mobilite alanında öncü bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini gösteriyor.

Chery Tiggo 9: "Geleceğin Otomobili" Türkiye'ye Geliyor! Chery Tiggo 9: "Geleceğin Otomobili" Türkiye'ye Geliyor!

T8X ile Şehre Ferahlık Geliyor

T8X, B segment SUV sınıfında yer alacak. Bu da onu T10X'e göre daha kompakt ve çevik bir model yapıyor. Şehir içi kullanıma son derece uygun olması beklenen T8X, tamamen elektrikli olacak. Böylelikle hem performanslı hem de çevreci bir sürüş deneyimi sunacak. Aynı zamanda gelişmiş sürüş asistan sistemleriyle donatılması planlanan T8X, güvenli ve konforlu bir yolculuk vadediyor.

TOGG Avrupa'yı Fethetmeye Gidiyor

Togg sadece Türkiye pazarında değil, Avrupa pazarında da iddialı. T10X ile birlikte T8X'i de Avrupa'ya taşımayı hedefleyen TOGG, ön satışların bu yılın sonunda başlamasını ve teslimatların 2025'te gerçekleşmesini planlıyor. İlk etapta ise Avrupa'nın en büyük pazarları olarak bilinen Almanya, Fransa ve İtalya'ya odaklanılacak. Bu stratejiyle TOGG, Avrupa'daki elektrikli otomobil devleriyle doğrudan rekabete girmeye hazırlanıyor.

TOGG'un Başarılı Başlangıcı Devam Ediyor

TOGG, ilk modellerini satışa sunduğunda rekor bir başarı elde etmişti. 18 saat gibi kısa bir sürede 2023 yılı için planlanan tüm üretimi satarak dikkatleri üzerine çekmişti.  TOGG, bu başarısını daha da ileri taşıdı ve ilk üretim yılında 20 bin adet elektrikli otomobil üretip satan ilk şirket oldu.

Gelecek, TOGG ile Daha Elektrikli

T8X'in ardından TOGG'un ürün gamı daha da genişleyecek. CEO Gürcan Karakaş, T8X'i takiben fastback ve C-SUV olmak üzere yeni modellerin de geleceğini müjdeledi. Bu yeni modellerle birlikte TOGG'un pazar payının artması ve Türkiye'nin elektrikli otomobil ihracatında önemli bir oyuncu haline gelmesi hedefleniyor.

Editör: Haber Ekspres