ABD merkezli Forbes dergisi, 2024 yılı dünya milyarderler listesini yayımladı ve Türkiye'nin en zengin ismi geçen yıla göre değişti. Geçen sene listenin zirvesinde yer alan isim beşinci sıraya gerilerken, bu yılın zirvesinde ise Murat Ülker yer aldı. İkinci sıradaki isim ise zirveye geriledi. Bununla birlikte, Selçuk Bayraktar ve kardeşi Haluk Bayraktar da ilk kez listeye girdi.

Listenin zirvesinde Fransız Bernard Arnault, 233 milyar dolarlık servetiyle yer aldı. Louis Vuitton ve Sephora gibi markaların sahibi olan Arnault'nun serveti geçen sene 22 milyar dolar artış gösterdi.

TCMB başkanı açıkladı | Hedef enflasyonu yüzde 5'e indirmek TCMB başkanı açıkladı | Hedef enflasyonu yüzde 5'e indirmek

Türkiye'den 28 milyarder listenin yer aldığı listede toplam servet 57,7 milyar dolar oldu. Murat Ülker, 5,1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ismi olarak zirveye yerleşti. Yıldız Holding patronu Ülker'in serveti geçen yıla göre yaklaşık 100 milyon dolar artış gösterdi.

İkinci Sırada Şaban Cemil Kazancı Var

İkinci sırada 3,5 milyar dolarlık servetiyle Kazancı Holding'in patronu Şaban Cemil Kazancı yer aldı. Üçüncü sırada ise 3,1 milyar dolarlık servetiyle İpek Kıraç bulunuyor. İpek Kıraç, Koç Holding'de de hissesi bulunan Kıraç Holding'in patronu İnan Kıraç'ın kızı.

Geçen sene birinci sırada yer alan Sasa Polyester patronu İbrahim Erdemoğlu ise bu yıl beşinci sıraya geriledi. Erdemoğlu'nun serveti borsadaki Sasa hisselerindeki değer düşüşü nedeniyle 2,5 milyar dolar azaldı.

Selçuk ve Haluk Bayraktar İlk Kez Listede!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar ise ilk kez milyarderler listesine girdi. Baykar Teknoloji patronu Selçuk Bayraktar, 1,2 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin 24. en zengin ismi oldu. Kardeşi Haluk Bayraktar ise 1,1 milyar dolarlık servetiyle 27. sırada yer aldı.

Geçen sene listede yer alan Turgay Ciner ve Hanifi Öksüz ise bu yılki listede yer almadı.

Editör: Nurican ALBAYRAK