Güzelbahçe, Bornova ve Buca'da düzenlenen etkinlikler, büyük bir katılımla gerçekleşti.

Başkan Saygılı’dan 19 Mayıs mesajı Başkan Saygılı’dan 19 Mayıs mesajı

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı'nın Üç Fidan Anıtı'nda organize ettiği konser, duygusal anların yaşandığı bir buluşmaya dönüştü. İlkay Akkaya, Suavi ve Geniş Merdiven'in seslendirdiği türkülerle anılan üç fidan, idamlarının yıldönümünde unutulmadı. Etkinliğe, CHP'nin önemli isimleri ve bölge halkı büyük ilgi gösterdi.

Mücadele hala taze

CHP Bornova İlçe Başkanlığı ise Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda sabah saatlerinde gerçekleşen anma töreniyle Üç Fidan'ı andı. Başkan Eşki'nin vurguladığı gibi, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın mücadelesi, hala tazeliğini koruyor ve onları unutmak mümkün değil. Bornova'daki tören, büyük bir katılımla gerçekleşti ve Üç Fidan'ın mirası bir kez daha tüm Türkiye'ye hatırlatıldı.

Buca'da düzenlenen anma töreni ise coşkuyla karşılandı. Bucalılar, ellerinde meşalelerle ve pankartlarla Üç Fidan Anıtı'na yürüdü. Belgesel gösterimleri ve saygı duruşunun ardından, kırmızı karanfiller bırakılarak Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anısına saygıyla selam duruldu.

Bayraklı Belediyesi'nin de düzenlediği anma töreni, 52'nci yılında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edildiği saatte gerçekleşti. Bayraklı'daki anıtın önünde bir araya gelen vatandaşlar, Üç Fidan'ın mücadelesini bir kez daha hatırlayarak, onların mirasına sahip çıkmaya ant içti.

Kaynak: BÜLTEN