"Kızılelma" temasıyla düzenlenen festival, Türkiye'nin yanı sıra 77 ülkeden bin 57 başvurunun yapıldığı büyük bir etkinlik olarak dikkat çekti.

Yaşa göre oyuncaklar! Yeni nesil oyuncak çeşitleri neler? Yaşa göre oyuncaklar! Yeni nesil oyuncak çeşitleri neler?

Geniş Katılım ve Yarışma Filmleri

Festivalde Türkiye'den 158, Azerbaycan'dan 47, Kırgızistan'dan 31, Kazakistan'dan 21, Özbekistan'dan 15 ve Türkmenistan'dan 10 film yarıştı. Bu geniş katılımlı etkinlik, farklı kültürlerin sinema dünyasına yansımasına olanak sağladı.

Turan Film Festivali (3)

Rektör Budak'ın Memnuniyeti

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, festivalin ev sahipliğini yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Festival kapsamında gerçekleşen etkinliklerin çeşitliliğine dikkat çeken Budak, uluslararası film yarışmasının yanı sıra söyleşiler, fotoğraf sergileri, gösterim seçkileri, resim sergisi, konser ve dans gösterisi gibi birçok etkinliğin yer aldığını belirtti.

Turan Film Festivali (2)

Ödül Alan Sanatçılar Tebrik Edildi

Festivalde ödül alan tüm sanatçıları tebrik eden Rektör Budak, dereceye giren filmlere verilen ödüllerin yanı sıra Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Sinema Sanatına Katkı Ödülü, İnsani Değerlere Katkı Ödülü gibi 13 ayrı kategoride özel ödüllerin de sahiplerini bulduğunu açıkladı.

Turan Film Festivali (1)

Gelecek İçin Temenni

Budak, festivalin ileriki yıllarda Türk Dünyası'nda daha geniş katılımla ve geleneksel bir etkinlik haline gelmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi. Uluslararası Turan Film Festivali'nin, farklı kültürler arasında iletişim ve işbirliğini artırmaya devam edeceği belirtiliyor.

Editör: Ferhat Yiğit Adıgüzel