İZMİR EKSPRES

Üniversiteli şefler enginara farklı lezzet kattı

Abone Ol


"3 YILDIR SÜREN ÇALIŞMA"

Yerel tatların nesilden nesle aktarılması için İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından Urla'da çalışmalar yapıldığını vurgulayan Demirtaş, enginarın 3 yıldır üniversite desteğiyle tüm Türkiye'de tanınır bir festivalle anıldığını, etkinliğin oluşumunda en büyük payın Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar başta olmak üzere kent halkının, üreticinin, esnafın olduğunu söyledi. Başkan Demirtaş, festivalde enginarlı özel tariflerini vatandaşlarla paylaşan Şefler Tolga Kamiloğlu, Michel Portos, Eugenie Guillermin Lyon, Yassin Khalal'e teşekkür plaketlerini verdi.