Cumhuriyetçi Grup, iftar buluşmasında meslektaşlarıyla buluştu Cumhuriyetçi Grup, iftar buluşmasında meslektaşlarıyla buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Uzundere semtinde yürütülen kentsel dönüşüm projelerinde önemli bir adım daha attı. 4 katlı hizmet binasının yapımını tamamlayan belediye, bölgedeki sosyal donatı alanlarını artırarak mahalleyi sağlıklı bir şekilde dönüştürmeye devam ediyor. Yeni konutların inşa edilmesinin yanı sıra, kazandırılan yeşil alanlar ve sosyal donatı birimleri ile çevre düzenlemeleri de hızla devam ediyor.

Başkan Cemil Tugay: “Vatanımızı, milletimizi seviyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bölgedeki dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. Tugay, hizmet binasının engelli vatandaşlar için en kısa sürede faaliyete geçeceğini belirterek şunları söyledi: “Vatanımızı, milletimizi seviyoruz. Bu işleri yapmakta kararlıyız. Her şey olacak. Arkadaşlarımız çok gayretli şekilde çalışıyor.” Başkan Tugay, vatandaşlarla da sohbet ederek, projeyle ilgili talep ve önerilerini dinledi.

Uzundere'de Dönüşüm Sürüyor 4 Katlı Yeni Hizmet Binası Hazır

Sağlıklı ve afete dirençli kentler için çalışmalar hızla devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinde sadece sağlıksız konutları yıkmakla kalmıyor, aynı zamanda ulaşım sorunları, altyapı eksiklikleri, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanlarını da çözerek afete dirençli kentler yaratmayı hedefliyor. Uzundere’de yapılan 3 bin 800 birim konut ile birlikte, ticaret, ofis, otel kompleksleri, gençlik merkezi, spor kompleksleri, sosyal ve kültürel merkezler, açık pazar alanları ve otopark alanları da projelendirildi.

Uzundere'de Dönüşüm Sürüyor1 4 Katlı Yeni Hizmet Binası Hazır

İlk iki etap tamamlandı, diğer etaplar ihale sürecinde 

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında birinci ve ikinci etaplar tamamlandı. İlk etapta 744 konut ve 73 işyeri hak sahiplerine teslim edilerek toplamda 817 bağımsız birim tamamlanmış oldu. Şu anda üçüncü ve dördüncü etaplar için ihale süreçleri devam ediyor. Üçüncü etapta yaklaşık bin 422 bağımsız bölüm ve dördüncü etapta ise bin 307 bağımsız bölüm yapılması planlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki inşaatları en kısa sürede tamamlamayı hedefliyor.

Uzundere'de Dönüşüm Sürüyor3 4 Katlı Yeni Hizmet Binası Hazır

Kaynak: Bülten