Ziraat Bankası, son günlerde basın ve sosyal medyada yer alan "logo değişimi" ve "bir firmanın kullandığı kredi" ile ilgili iddiaları yalanladı. Bankadan yapılan açıklamada, logo tasarımının yalnızca daha net ve modern bir hale getirildiği, bu değişikliğin sadece 24 şube tabelasında gerçekleştirilen güncellemelerle sınırlı olduğu belirtildi.

Logo değişikliği sadece tabelalarla sınırlı

Ziraat Bankası, logonun yeniliklere uyum sağlamak amacıyla büyütülerek daha kolay okunabilir bir tasarıma dönüştürüldüğünü vurguladı. Açıklamada, "Mevcut logonun yer aldığı tüm materyallerin kullanımına devam ediliyor. Sadece şubelerimizin ekonomik ömrünü tamamlayan tabelaları ve tadilat gereksinimleri doğrultusunda 24 adet tabela değişimi yapılmıştır" denildi.

Büyük değişim yok, maliyet yok

Bankanın yaptığı açıklamaya göre, logo değişikliği yalnızca tabela kullanım ömrünün sona ermesi durumunda, eski logonun yerine yeni logo kullanılarak yapılacak. Banka, bu süreçte tek seferde tüm tabelaların ve materyallerin değiştirilmesi gibi bir uygulamanın bulunmadığını ve bunun kesinlikle ek bir maliyet yaratmadığını belirtti. "Şube açılışı, taşınma, deprem gibi zaruri tadilatlar dışında herhangi bir sebeple yapılan değişikliklerin sektördeki diğer bankalardan farklı bir yönü yoktur," ifadeleri kullanıldı.

Gördes Barajı için üç belediyeden ortak proje
Gördes Barajı için üç belediyeden ortak proje
İçeriği Görüntüle

Yıl sonu değerlendirme toplantıları ve kredi iddiaları

Ziraat Bankası, iddiaların yer aldığı sosyal medya ve basın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ve yıllık değerlendirme toplantılarının bankacılık sektöründe yaygın bir uygulama olduğunu da belirtti. Açıklamada, "Son 13 yıldır yapılan yıl sonu toplantılarında şube yöneticileri ile geçen yılın hedef sonuçları değerlendirilmekte ve 2024 yılına dair beklentiler paylaşılmaktadır. Bu toplantıların hiçbir şekilde maliyetli bir işleme yol açması söz konusu değildir," denildi.

Ayrıca, iddia edilen firmanın kullandığı krediyle ilgili olarak da bankacılık usul ve esaslarına uygun bir şekilde işlem yapıldığının altı çizildi. "Söz konusu firma, kredilerini 2023 yılında tam olarak ödeyerek kapatmıştır," ifadesine yer verildi.

Asılsız iddialara itibar edilmemeli 

Ziraat Bankası, 161 yıllık köklü geçmişine sahip bir banka olarak her türlü faaliyetini bankacılık usul ve esasları çerçevesinde yürütmektedir. Banka, yapılan mesnetsiz iddiaların amacının itibar zedelemek olduğunu belirterek, "Bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesini, gerektiğinde yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyuna duyururuz," dedi.

Kaynak: AA