Sadece Haber Ekspres okuyucuları önceden öğrendi. Haber Servisimize Ankara'dan katılan genç arkadaşımız Nilgün Taze, 'Polis Toma aldıkça Toma'rla kazanıyor!' haberini yaptı.
Eski AKP Milletvekili ve TOMA üreticisi İsmail Katmerci, polis vatandaşa su sıkmak için daha çok TOMA'ya ihtiyaç duydukça tomarla para kazanıyor. Aslında Ankara'da benzer üretimi yapan bir şirket daha var, ama nedense ihaleleri hep Katmerci kazanıyor.
Devletin TOMA ihalelerini alan Katmerci, katmer katmer zenginleşmeye devam ediyor.

İki devrelik milletvekili

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı TOMA ihalesini 13 milyon 675 bin 500 Euro'ya (yaklaşık 40 milyon lira) eski AKP İzmir Milletvekili İsmail Katmerci'nin şirketi Katmerciler Ekipman kazandı. Şirket KAP'a yaptığ açıklamada sözleşmenin imzalandığını duyurdu.


Kim kazandı?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açtığı TOMA ihalesi tamamlandı. İhaleyi Başbakan Davutoğlu'nun,  '1 TOMA zarar görürse 10 TOMA alırız' sözlerinin ardından hisselerinde sıçrama yaşanan TOMA üreticisi Katmerciler Ekipman kazandı. Öğrendiğimize göre; Katmerciler şirketinden Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada sözleşmenin imzalandığı bildirildi.
Şirketten KAP'a yapılan açıklamada  'Emniyet Genel Müdürlüğü' nün 65 Adet Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA-3) alımına ilişkin olarak beş firma fiyat teklifi vermiştir.
En düşük fiyat teklifi toplamda 13.675.500 Euro (Onüçmilyonaltıyüzyetmişbeşbinbeşyüz Euro) olarak şirketimiz tarafından verilmiş olup, sözleşme imzalanmıştır' denildi. Ehhh hayırlısı olsun diyeceğiz ama bunun neresi hayırlı diyenlere bir yanıt veremeyiz.
TOMA'lar anarşistlere, PKK yanlılarına karşı kullanılsa neyse...
Yoldan geçenlere bile, hatta 13 yaşındaki çocuğa karşı kullanılırsa diyecek sözümüz kalmıyor.

Başbakan '10 TOMA alırız' demişti

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kobani protestolarının ardından '1 TOMA zarar görürse 10 TOMA alırız' sözlerinin ardından TOMA üreticisi Katmerciler Ekipman'ın hisseleri yükselişe geçmişti.
Açıklamadan sonraki 17 günlük süreçte yüzde 50'ye yakın yükselen, son 1 hafta içinde ise en düşük 2.65 TL, en yüksek 3.39 TL arasında işlem gören Katmerciler hisseleri önceki günü yüzde 3.59'luk kayıpla 3.22 TL'den kapattı.

Mısır, Türkiye ile köprüleri attı

Mısır Haber Ajansı MENA'nın haberine göre, Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Ahmet Emin, Müslüman Kardeşler hükümeti döneminde Türkiye ile imzalanan ve Türk TIR'ları ve gemilerinin Mısır toprakları ve deniz sularını kullanmasına izin veren anlaşmanın Mısır'ın ulusal ekonomisine büyük zararlar verdiğini iddia etti.


Uzatmayacaklar

Emin bu nedenle Mısır Ulaştırma Bakanlığı'nın Dışişleri Bakanlığı ve yüksek otoriteler ile koordinasyon içinde anlaşmaya son verme ve önümüzdeki Mart ayında süresi sona erecek anlaşmanın süresini uzatmama kararı aldıklarını bildirdi. Mısır'da Mursi hükümetinin General Sisi tarafından devrilmesinden sonra Türkiye-Mısır ilişkileri krize girmişti.

Gazın devi özelleşiyor

Sermayesinin yüzde 94.5'lik kısmı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ (İGDAŞ) özelleştiriliyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş, İGDAŞ hisselerinin tamamının özelleştirme sürecini kasım ayında yayınlanacak ihale ilanı ile başlatacaklarını söyledi.
İGDAŞ'ın yaklaşık 5 milyar metreküp doğalgaz satış hacmi karşılığında 4,6 milyar lira net satış geliri ve 279 milyon lira net kar elde ettiğini belirten Topbaş, İGDAŞ'ın aktif büyüklüğünün ise 4,2 milyar lira seviyesine ulaştığını açıkladı.


Yerimizde sayıyoruz

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) aylık ekonomi bültenini yayımladı.
Türkiye'nin yüzde 5'in altında büyümeye devam etmesinin işsizlik oranının daha da artmasına neden olduğunun vurgulandığı bültende, Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) parasal genişlemeyi zayıflatmasının Türkiye'de cari açığın ve büyümenin finansmanını zorlaştırdığı ve yılın 6 ayında büyüme oranının aşağıya çekilmesine kaynaklık ettiği belirtildi. Bu sonucun şaşırtıcı olmadığına işaret edilen bültende, Türkiye'nin 2008'den bu yana kişi başına geliri artmayan bir ülke konumunda bulunduğu savunuldu.


***

DİP EKSPRES

Türk müşteri seçiyor


Geçtiğimiz yıl Türkiye'de 60. yaşını kutlayan dünya madeni yağı devi Castrol, başarıyla lider kapattığı 2014 yılında da dünya çapında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Castrol'ün doğrudan faaliyet gösterdiği 40'tan fazla ülke arasında Castrol marka değerinin en yüksek olduğu 2 ülkeden biri Türkiye oldu.
Castrol Türkiye ve Orta Asya Direktörü Kerim Kermen, 'Castrol dünyası içindeki en yüksek marka değerine ulaşan 2 ülkeden biri Türkiye oldu. Türk müşteriler, yapılan global bir araştırmayla 'madeni yağ olarak hangi markayı tek geçersin?'sorusuna en çok Castrol yanıtını vererek aynı zamanda Castrol dünyası içinde Türkiye'yi zirveye taşıdı. Hindistan, Avustralya, Güney Afrika ve İngiltere'nin önünde yer alan Türkiye'nin Castrol dünyası içinde en kıymetli ve yüksek marka gücüne erişmiş olmasından dolayı çok gururluyuz' açıklamasını yaptı.