Agora Alışveriş Merkezi'nin 3 yıldır yaz boyunca gerçekleşen ve yoğun ilgi gören 'Agora Card ile Fun Beach'e Gidiyoruz!' kampanyası bu yaz da devam ediyor. Agora Alışveriş Merkezi 1 Temmuz–31 Ağustos tarihleri arası Agora Card ile günlük toplamda 350 TL ve üzeri alışveriş yapan ziyaretçilerine, Çeşme'nin en popüler ve en iyi beach noktalarından biri olan Fun Beach Club'da tek kişilik giriş hediye edecek.
Ayrıca kampanyaya katılan ziyaretçilere Fun Beach bünyesinde yer alan tüm su sporlarından %15; tüm yiyecek & içecek hizmeti üzerinden de %10 indirimden yararlanacaklar.

Hizmetin güzeli

2008'den bu yana Çeşme'nin Altınkum bölgesinde yer alan Fun Beach 30.000 m2 alan içerisinde 2200 kapasitede 2 restaurant, 4 bar, ve şirin butik oteli ile hizmet veriyor.
Fun Beach bir beach clubtan daha fazlasını sunarak gün batımı partileri, konserler ve çeşitli etkinliklerle Çeşme gecelerine damgasını vurmaktadır.
Her yıl yeniliklerle su sporları kanadını genişleterek en yeni ve gözde su sporlarını ekleyen Fun Beach bu yıl da Parasailing, Wakesurf, Flyboard, Jetski, Katamaran, Banana, Ringo, Paddle Board, Fly fish ve birbirinden keyifli su sporları ile tecrübeli ekibi ile hizmet vermektedir. 1 Temmuz–31 Ağustos tarihleri arası Agora Card ile günlük toplam 350 TL ve üzeri alışveriş yaparak, Agora Alışveriş Merkezi danışma noktasına başvuran ziyaretçiler, yazın tadını Çeşme Fun Beach'te çıkartma fırsatını yakalıyorlar.
Agora Alışveriş Merkezi İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan, yaz boyunca alışveriş keyfine keyif katarak yaz keyfini eğlenceli geçirmek isteyen 7'den 70'e herkese Çeşme'nin hit ve gözde mekanı Fun Beach'e giriş hediye edeceklerini belirterek, tüm İzmirlileri bu kampanyadan yararlanmaları için Agora Alışveriş Merkezi'ne davet etti.

Sanayi üretimi yıllık bazda toparlandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) takvim etkisinden arındırılmış Haziran ayı sanayi üretimi verilerini açıkladı.
Sanayi üretimi Haziran ayında aylık yüzde 2,4 arttı, yıllık yüzde 5,5 arttı. Rakamları değerlendiren ALB Forex Analisti Rıdvan Baştürk'e göre sanayi üretimi yıllık bazda toparlanma eğiliminde.

Beklentilerin üzerinde

İşte Rıdvan Baştürk'ün analizi: Sanayi üretimi aylık bazda yüzde 2,4 oranında artış göstererek beklentilerin bir hayli üzerinde geldi.
Yine aynı şekilde yıllık bazda sanayi üretimi de yüzde 5,5 ile beklentilerin üzerinde açıklandı. Sanayi üretiminin aylık bazda geçtiğimiz yılın Eylül ayından bu yana en hızlı artışı kaydettiğinin altını çizmek gerekiyor.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin alt kalemlerine baktığımızda bu artışı imalat sanayi ile madencilik ve taş ocakçılığı kalemlerinde yaşanan artış desteklemektedir.
Bu kapsamda incelendiğinde Haziran ayında bir önceki aya göre ana sanayi grupları içerisindeki en hızlı yükseliş yüzde 13,3 ile dayanıklı tüketim malı imalatında gerçekleşti. Ana sanayi grupları içerisindeki en hızlı gerileme ise yüzde 2 ile enerji imalatı alt kaleminde gerçekleşti. Sanayi üretiminin yıllık bazda toparlandığını söyleyebiliriz. Bu yıla yüzde 2,10 daralma ile başlayan sanayi üretimindeki artış yüzde 5,5'e kadar yükseldi.
Yıllık bazda ise 2014 yılı Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşmış durumdayız. Gelen bu olumlu verilere rağmen yurtiçinde pozitif bir fiyatlanma yaşanmadı. Tabi bunda gerek bugünkü kritik ABD verileri, gerekse yurtiçindeki mevcut risklerin devam niteliği taşıması ön plana çıkıyor.

Yüzde 20 hissesini geri aldı

Dünya'nın en büyük çipura ve levrek üreticisi, ülkemizin ve Avrupa'nın lider su ürünleri kuruluşu Kılıç Deniz Ürünleri, 2010'da ortaklık yaptığı NBK (National Bank of Kuwait)'den hisselerini geri aldı.

Rekabet Kurumu'na başvurdu

Kılıç Deniz Ürünleri, 5 yıldan bu yana NBK'de bulunan yüzde 20 oranındaki hissesini tekrar bünyesine katmak üzere Rekabet Kurumu'na başvurdu ve hisselerini geri aldı.
Kılıç Deniz Ürünleri, NBK ile olan işbirliğini, 2009 yılında imzaladığı kredi anlaşması ile başlattı. NBK, bu anlaşmadan bir yıl sonra, bünyesindeki Statum Investment adlı yatırım fonu vasıtasıyla Kılıç Deniz'in yüzde 20 hissesine ortak oldu.
Aradan geçen süre zarfında her iki taraf da önemli getiriler ve faydalar sağladı. Yatırım fonu, ortaklık yaptığı beş yıllık bu süreçte önemli gelirler elde ederken, Kılıç Deniz de yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği yatırımlarıyla büyümesini sürdürdü. Dünya genelinde yatırım fonlarının maksimum beş yıl süren ortaklıklar gerçekleştirmesi nedeniyle taraflar, 2015 yılı ortalarında hisse devri için masaya oturdular. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması sonrasında Kılıç Deniz, yüzde 20'lik hissesini geri almak üzere yasa gereği Rekabet Kurumu'na başvuruda bulundu ve hisselerini geri aldı.

Kılıç Holding'in 'amiral gemisi'

Su ürünleri sektörünün duayenlerinden Orhan Kılıç, ilk balık çiftliğini 1991'de Bodrum Salih Adası'nda kurmuş ve yıllık 30 ton kapasiteyle çipura üreterek işe başlamıştı. Orhan Kılıç, 1993 yılında kurumsallaşma kararı alarak Kılıç Deniz Ürünleri A.Ş.'yi kurdu ve şirketi, Kılıç Holding'in "Amiral Gemisi" yapmayı başardı.
Günümüzde yıllık 40 bin ton üretim kapasitesine ulaşan ve 5 kıtada 40'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Kılıç Deniz'in, Türkiye'nin yanı sıra Tunus, İtalya ve ABD ve Arnavutluk'ta da yatırımları bulunuyor.
AB'de ilk kez orkinos üretmeyi başaran Kılıç, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 2014 yılı verilerine göre gerçekleştirdiği araştırmada Türkiye'nin "İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesinde 82 basamak birden yükselerek, 245. sırada yer aldı.
Kılıç, 2014 yılında gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye İhracatçılar Meclisi'nce her yıl verilen 'İhracat Ödülü'nü "Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri" kategorisinde, üst üste beşinci kez kazandı. Yaklaşık 2 bin kişiye de istihdam sağlayan şirket, Muğla ilinde de açık ara vergi şampiyonu oldu.

***

DİP EKSPRES

Serinleten kampanya

Alfa Romeo, Koç Fiat Kredi'nin desteğiyle Ağustos ayına özel düzenlediği kampanyasıyla dikkat çekiyor.
Ağustos ayı boyunca tercihini Alfa Romeo Giulietta'dan yana kullanacak olan otomobil severlere 24 bin TL'ye kadar 12 ay vadeli ve 0 faizli kredi kampanyası fırsatı sunuyor. Bununla birlikte 3 eşit taksitli ve 3 yıllık vadeli özel bir kredi uygulaması sunan Alfa Romeo, yıllık 26 bin 900 bin TL'lik taksitlerle Alfa Romeo Giulietta sahibi olma imkânı sağlıyor.