Bu hafta harika bir organizasyona ev sahipliği yapacağımız için çok heyecanlı ve mutluyum. Avrupa Üniversiteler Birliği (European University Association, EUA) Doktora Eğitim Çalıştayı 23 ve 24 Ocak'ta gerçekleşecek.

31 Mart 2001 tarihinde İspanya konferansları sonucu kurulan Avrupa Üniversiteler Birliğine şuan 47 Avrupa ülkesinden 850 üniversite üye. Türkiye'de 58 üniversite üye bu birliğe. EUA neler yapar kısaca özetlersem; Avrupa Birliğinin araştırma politikalarına katkı , üniversiteler arası ve uluslararası kurumların ilişkileri güçlendirmek ve geliştirmek, yüksek lisans ve doktora eğitim programları yanı sıra araştırma ve çok güncel bir konu olan inovasyonda gelişme sağlayacak tartışma platformları oluşturmak...

Çalıştayda ne mi olacak? Avrupa'dan gelen çok sayıdaki öğretim görevlisi ve ülkemizden de katılan değerli hocalarımızla hem Avrupa'daki hem de ülkemizdeki doktora eğitimi tartışılacak. Araştırma, inovasyon gibi anahtar sözcüklerle doktora programının farklı yönleri değerlendirilecek.

Üniversite bitince lisans diploması alınır. Yüksek lisans ve sonrasında da doktora programı ile akademik ilerleme sağlanır. Okumanın sonu yok bilirsiniz. Ama bu okumanın ve eğitim de kaliteli ve yeterli olması, belli standartlara ulaşması gerekir. Tıptan iktisada çokça alanda doktora programı üniversitelerimizde mevcut.

Dokuz Eylül Üniversitesi sürekli kendini geliştiren ve yeniliklere açık bir eğitim kurumu. Bünyesinde kendini ispatlamış, donanımlı, vizyon sahibi hocalarımız bulunmakta. İşte bu hocalarımızla birlikte bu çalıştayın düzenlenmesinde yani mutfak kısmında yeralmak çok keyif verici. Çünkü deneyimlerinden birşeyler öğrenme fırsatı yakalamış oluyorum.

Ülkemizde hele hele güzel şehrim İzmir'de böylesi uluslararası bir çalıştayın yapılıyor olması gurur duymamı sağlıyor.

Sağlıkla kalın.