Yeni yılla beraber büyükten küçüğe herkes kendine sözler verir. "Bu yıl daha çok çalışacağım" diyen öğrenci, "Sigarayı yılbaşı gecesi söndürüp bir daha içmeyeceğim" diyen tiryaki, "Bu son lokmam 1 Ocak itibariyle diyete başlıyorum" diyen bayanlar...

Yılbaşını abartılı bir tarih alıp, gece 12'den sonra tüm kötü huylar gidecek bir anda düzenli, çalışkan, arınmış biri olacak sanki. Aslında hep pozitifi düşünmek, olumluyu çağırmak yeni yıldan ve yeni günlerden dahası her gün güneşin doğumuna umutla bakmak harika bir his. Ancak ertelememek, kendimize suni tarihler koymamak lazım.

Sigarayı mı bırakmak istiyorsunuz şimdi söndürün ertelemeyin! Çocuk sahibi mi olmak istiyorsunuz ertelemeyin! Daha iyi bir ebeveyn olmak mı istiyorsunuz ertelemeyin! Hayata bir kere geliyor insan (en azından çoğumuz buna inanıyor) hiç bir düşüncenizi, işinizi başka yıla ertelemeyin.

Yok ben illa yılbaşını kendime başlangıç noktası alıyorum diyorsanız 2014'ün bu son günlerinde arınmak size iyi gelecektir. Bunu hemen detoks arınması olarak düşünmeyin. Evinizi ve ofisinizi toparlayın. Öncelikle yapmanız gereken kıyafetlerden başlamak. Ne kadar gereksiz kıyafet varsa önce onlardan kurtulun. Arınmaya gardrobunuzla başlayın. Çünkü bu işin en kolayıdır. Ardından kitaplar, dergiler, notlar, fişler ve faturalara geçin. Kütüphanenizin ve çekmecelerinizin rahat bir nefes aldığını göreceksiniz. En sona helalleşmesi zor olanları bırakın. Duygusal bağınızın çok olduğu minik süsler, düğün davetiyeleri gibi. Çocuğunuzun 1 yaşından beri yaptığı her türlü faliyeti  saklıyorsanız eviniz zaten çöp eve çoktan dönmüştür. Hepsini atın demiyorum ancak gerçekten sizin için değeri ve anısı olanları ayıklayın, düzgünce dosyalayıp kaldırın. Evinizde kırık dökük eşya varsa, laf ola tutuyorsanız kurtulun gitsin. Arının fazla eşyalarınızdan.

Gardroptan başlayıp kütüphaneye oradan mutfağa ve salona sıçrayan değişim rüzgarı size güzel başlangıç yapmanızı ve evinizde dağınıklık olmadan yeni fikirler üretip çalışabilmenizi sağlayacak. Aynısı ofisiniz için de geçerli.  İstediğiniz kadar etrafı toplayın fazlalıklardan kurtulmadığınızda kısa sürede yine dağılırsınız. Tüm bu düzeni sağlamak için ekstra paralar harcamanıza gerek yok. Gidip birbiriyle takım kutular alıp sonra içine ömür billah bir daha bakmayacağınız eşyalar tıkıştırmayın. Özetle eşyalarınızın kölesi olmayın, zincirlerinizden kurtulun.
Yeni yılda herşey gönlünüzce olsun.
Sağlıkla kalın.