Türkiye'de Sınai Mülkiyet Yasası'nın onaylanmasının üzerinden bir yıl geçti.
Türk Patent ve Marka Kurumu verilerinden derlenen bilgilere göre 2017 yılında patent başvurularında yüzde 33 oranında, marka başvurularında ise yüzde 13 oranında artış yaşandığı ortaya çıktı.
Buna göre, 2017 yılı yerli patent başvuru sayısında geçen yıla nazaran yüzde 33,82 oranında artarak 6 bin 445'den 8 bin 625'e yükseldi.
Marka başvurularında ise 2017 yılı başvuru sayısının 2016 yılına göre yüzde 13 oranında artarak 107 bin 176'dan 121 bin 108'e ulaştığı tespit edildi.
En fazla patent başvurusunun yapıldığı ilin İstanbul olduğu belirlendi.
Bu ilimizi Manisa'nın takip etmesi dikkat çekerken, Ağrı, Bingöl, Hakkari, Kars, Bayburt ve Ardahan illerinden ise geçen yıl hiç patent başvurusu yapılmadığı tespit edildi.
Marka başvurularında ise İstanbul'u, Ankara ve İzmir takıp ediyor.

Yaş engeli kaldırılmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisi Yönetim Kurulu üyesi Melike Basmacı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Jülide Sarıeroğlu'na emeklilikte yaş haddini bekleyen vatandaşların durumunu verdiği yazılı soru önergesiyle gündeme getirdi.
Melike Basmacı, 'Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar yıllardır hükümetten bir iyileştirme ve düzenleme bekliyor, insanlar prim süreleri dolduktan sonra yaş engelini aşabilmek için yıllarca daha çalışmak zorunda kalıyor bu uygulama çok yanlıştır.
Ayrıca 8 Eylül 1999'dan sonra emekli olan ve düşük maaş alanlar için eşitleme yapılması gerektiğini sık sık dile getiriyoruz, ancak hükümet tarafından gerçek anlamda yapılan hiçbir uygulama yok.
Emeklilerde uygulanan, emekli olunan yıllara göre farklılık gösteren maaş ödenmesi hiç adil olmamakla birlikte 8 Eylül 1999 yılı sonrası emekli olanlara yapılan büyük adaletsizliktir.
Bir an önce emeklilerin maaş farkı eşitlenmelidir' dedi.

Carrefour ile işbirliği anlaşması

Carrefour ve Çin teknoloji devi Tencent, Çin'de online ve perakende satış alanında güçlerini birleştirme konusunda anlaşma sağladıklarını açıkladılar.
Her iki şirket, Carrefour'un genel perakende satış deneyimi ile popüler WeChat sosyal medya platformumu gibi birçok hizmet veren Tencent'in teknoloji gücünü bir araya getirmek istediklerini belirttiler.
Akıllı satış, mobil ödeme ve veri analizi alanlarında işbirliği yaparak Carrefour'un Çin'deki müşteri portföyünü yükselteceklerini söylediler.

KOBİ'lerin e-ticaret operasyonu hızlanacak!

Türkiye'nin lider e-ticaret altyapı sağlayıcısı IdeaSoft ile ön muhasebe programı Paraşüt, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) e-ticaret operasyonlarını hızlandıracak bir iş birliğine imza attı.
Bu kapsamda gerçekleştirilen entegrasyon sayesinde, e-ticaret yatırımı yaparak ürünlerini internet üzerinden satmak isteyen KOBİ'ler; site kurma ve ön muhasebe yönetimi gibi işlemleri tek bir platform üzerinden kolayca yapabilecek.

Yerel ölçekli ilk İtibar Endeksi

Yedi yıldır on binlerce kişi ile görüşülerek Türkiye İtibar Akademisi adına Yıldız Teknik Üniversitesi İstatistik Bölümü'nce gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi (TİE) Araştırması'nın ilk yerel endeksi, Bursa'da hayata geçirilecek.
Şubat ayında kamuoyuna açıklanması beklenen endeks için Bursa il merkezi ve ilçelerinde yaklaşık 5 bin kişi telefon ile aranarak, veriler toplanacak.

Yapı malzemeleri ihracatçılarından bir ilk

İhracatçı birliklerinin bugüne kadar ayrı ayrı katıldığı fuarlarda bir ilk yaşandı.
Ülke kaynaklarının daha etkili kullanılması adına İstanbul ve Ankara Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birlikleri Kanada ve Amerika'da düzenlenen iki fuarda info stantta Türk yapı malzemeleri sektörünü beraber tanıttılar.


DİP EKSPRES

Hepsi aynı gibi


'Uçağa binmek, şeytanla dolu bir tüpün içine girmektir' diyen din adamı kendine uçak aldı.
Vaiz Kenneth Copeland, takipçilerinin bağışladığı paralarla satın aldığı yeni özel uçağını dualı bir video ile tanıtınca bir anda ABD'de gündem oldu.
Din adamı, 3,7 milyon dolarlık 14 kişilik Gulfstream V tipi özel jeti için, 'Bunu bana İsa Mesih satın aldı' yorumu yaptı.