İzmir Fuarı'nda 16. kez Evcil Hayvan Fuarı düzenlendi. Bugün son günü mutlaka ziyaret edin. Sevgisiz yaşanmaz. Sadece insan sevgisi değil doğayı hayvanları tüm canlıları sevmek, hayatla barışık olmak insana huzur verir. Özellikle de çocuklara doğa sevgisini ve bilincini aşılamak gerekir.

İşte Evcil Hayvan Fuarı da iyi bir fırsat. Çeşit çeşit kuşlar, tavşanlar, balıklar, kediler, köpekler... Birbirinden sevimli hayvanların hepsini almak istiyor insan. Ama tehlike burada başlıyor. Heves edip oyuncak niyetine hayvan almak doğru değil. Sevmek bu değil! Sonra pekçok hayvan sokaklara terk ediliyor ya da bakımsızlıktan ölüyor. Çocuk istedi diye bakamayacağınız hayvanları almayın. Hayvanları sevmek yetmez, hayvanların da hakları olduğunu unutmayın.

Dün en güzel kedi yarışması vardı, bugünse en güzel köpek yarışması var. Gerçi hepsi güzel. Ama benim her yıl ilgiyle izlediklerim Sivas Kangal köpekleri oluyor, belki bizde de bir kangal  olduğundandır. Müthiş akıllı ve heybetli hayvanlar. Ama bahçe gerekir, apartman dairesinde bakılmaz. Bir  hayvan almayı düşünüyorsanız o hayvanın yaşam koşullarını gözönünde bulundurmalısınız. Barınma koşullarını ve doğru beslenmesini sağlamalısınız. Sadece bu da değil. Örneğin hamster gibi rodentler, noktural hayvanlardır yani gece uyanıklardır, gündüz uyurlar. Koşmak doğalarında vardır, bu yüzden mutlaka kafesinde koşabilecekleri bir aparat olmalı. Kuşların kafesinde ise oynayabilecekleri nesneler gerekir.

Kısacası hayvan sahibi olmak basit iş değil. Tüm bunları yapamayacaksanız lütfen canlı hayvan almayın. En yakın oyuncakçıya gidip peluş alın!

Sağlıkla kalın.