Galatasaray Borsa İstanbul'un mali yapısını düzeltmesi isteğine karşı, rakip kulüplerin mali durumunun daha kötü olduğunu ileri sürerek Borsa İstanbul Yönetimi'ni taraflı davranmakla suçladı.Borsa İstanbul Yönetim Kurulu, 4 Eylül'de daha önce finansal yapının düzeltilmesi için uyardığı Trabzonspor ve Galatasaray'ı ikinci kez uyarmış ve yıl sonuna kadar süre vermişti.

İki imzalı açıklama

Galatasaray ise bugün Faruk Işık ve Ünal Aysal imzalı yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük ilk 20 takımı arasında olduklarını hatırlatarak, 'Şirketimiz, faaliyet göstermekte olduğumuz futbol sektöründeki diğer şirketlere göre her türlü objektif gösterge açısından en sağlam mali yapıya sahipken, ilgili yazınızda ifade edilen uyarıların sektördeki şirketler arasında ayırımcılık yapıldığını düşündürecek şekilde selektif olarak yapılması son derece düşündürücüdür' açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş karşılaştırıldı


Galatasaray tarafından KAP'a gönderilen açıklamada, mali yapı ile ilgili bilgi verildikten sonra, kulübün mali durumu Fenerbahçe ve Beşiktaş ile karşılaştırıldı. Rakip takımlarla karşılaştırmalı bilanço rakamları ve bağımsız denetim raporlarının kullanıldığı açıklamada bunlara bağlı olarak, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu şu açıklamayla uyarıldı: 'Şirketimizden çok daha önce uyarılması gereken şirketler belliyken, bu yapılmayıp Şirketimiz hisse değerini düşürebilecek şekilde taraflı bir uyarı yapılması telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilecek olup, bu konuda sayın Yönetim Kurulunuzun sorumluluğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.'

Borsa'nın uyarısı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu, 04 Eylül Cuma günü, daha önce finansal yapının düzeltilmesi için uyardığı Trabzonspor ve Galatasaray'ı ikinci kez uyardı ve yılsonuna kadar süre vermişti. Borsa Yönetim Kurulu tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen konu ile ilgili açıklamalar şu şekilde gelişmişti.
'Borsa Yönetim Kurulunun 04/09/2014 tarihli toplantısında, Borsamız Ulusal Pazarı'nda işlem gören Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş. (Şirket) hakkında Borsa Yönetim Kurulunun daha önce Şirketin 31/05/2013 tarihli finansal tabloları dikkate alınarak 26/09/2013 tarihinde aldığı finansal yapının düzeltilmesi için gerekli tedbirlerin alınması hususundaki uyarı kararı, Şirketin 31/05/2014 tarihli finansal tabloları ile birlikte değerlendirildiğinde, finansman sıkıntısı durumunun devam ettiği anlaşıldığından, Kotasyon Yönetmeliği'nin 24'üncü maddesinin 'Ortaklığın finansman sıkıntısına düşmüş olması' şeklinde düzenlenen (g) bendi kapsamında Şirketin finansal yapısını düzeltmesi için alacağı tedbirleri 31/12/2014 tarihine kadar KAP'ta açıklamasına, söz konusu tedbirlerle ilgili gelişmelerin takip edilmesine, 31/05/2016 tarihli finansal tablolarına yansıyacak şekilde herhangi bir düzelme olmadığı takdirde Borsa tarafından alınacak aksiyonların, Şirket paylarının pazar değişikliği de dahil olmak üzere belirlenmesi amacıyla konunun yeniden değerlendirilmesine karar verilmiştir.

Kotasyon yönetmeliği


Galatasaray Borsa Yönetim Kurulunun 04/09/2014 tarihli toplantısında, Borsamız Ulusal Pazarında işlem gören Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. (Şirket) hakkında Borsa Yönetim Kurulunun daha önce Şirketin 31/05/2013 tarihli finansal tabloları dikkate alınarak 26/09/2013 tarihinde aldığı finansal yapının düzeltilmesi için gerekli tedbirlerin alınması hususundaki uyarı kararı, Şirketin 31/05/2014 tarihli finansal tabloları ile birlikte değerlendirildiğinde, finansman sıkıntısı durumunun devam ettiği anlaşıldığından, Kotasyon Yönetmeliği'nin 24'üncü maddesinin 'Ortaklığın finansman sıkıntısına düşmüş olması" şeklinde düzenlenen (g) bendi kapsamında Şirketin finansal yapısını düzeltmesi için alacağı tedbirleri 31/12/2014 tarihine kadar KAP'ta açıklamasına, söz konusu tedbirlerle ilgili gelişmelerin takip edilmesine, 31/05/2016 tarihli finansal tablolarına yansıyacak şekilde herhangi bir düzelme olmadığı takdirde Borsa tarafından alınacak aksiyonların, Şirket paylarının pazar değişikliği de dahil olmak üzere belirlenmesi amacıyla konunun yeniden değerlendirilmesine karar verilmiştir.

Barış Kartalı Türkiye'de


Türkiye'nin savunma kabiliyetlerini daha da geliştirecek olan üçüncü Barış Kartalı Havadan Erken Uyarı ve Kontrol (AEW&C) uçağını belirlenen takvime uygun şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 4 Eylül'de teslim etti. AEW&C uçağı, filonun ana kumanda merkezi olan Konya Hava Üssü'nde teslim edildi. Boeing, program kapsamındaki dördüncü uçağı ise 2015 yılında teslim etmeyi planlıyor.
Barış Kartalı Programı, dört uçağın yanı sıra, görev mürettebat eğitimi, görev desteği ve sistem bakımına yönelik yer destek birimlerini de içeriyor. AEW&C uçağı, ileri hava gözetimi ve muharebe yönetimi yeteneklerinin yanı sıra, hava ve denizdeki hedefleri eşzamanlı olarak izleyebiliyor.


DİP EKSPRES

Umut yolcuları Seferihisar'da

2003 yılında zihinsel engelli çocukların aileleri tarafından Kuveyt'te kurulan özel bir organizasyonun belirli aralıklarla 'Journey of Hope (Umut Yolculuğu)' adı altında Kuveyt'ten hareketle Washington'a kadar uzanan deniz yolculuğu düzenleniyor. Bu yılki seyahattin  dönüş güzergahında İzmir Teos Marina da bulunuyor. 9'u mürettabat, 2'si Down Sendromlu çocuk olmak üzere toplam 18 kişiyi barındıran Kuveyt bandıralı yat 11-14 Eylül tarihleri arasında İzmir'de konaklayacak. İzmir'deki konuyla ilgili birçok derneğin, zihinsel engelli çocukların ve ailelerin katılacağı programa İzmir Valiliği, Seferihisar Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü, Kuveyt Büyükelçisi ve Türk Arap İş Adamları Derneği, yarın saat 10.00 Seferihisar Teos Marina da yatı karşılayacak.