Kağan Güner arkadaşımızı 11 Ağustos tarihinde İstanbul'da toprağa verdik.
Doğu Perinçek 18 Temmuz tarihinde Aydınlık Gazetesi'ndeki makalesinde; "Tek başına onun arkadaşı olmak, bilincimize ve yüreğimize hep umut ve sevinç vermiştir" diye yazar.
Gerçekten de bazı insanlar vardır, özlemini duyduğumuz geleceğin dünyasını kendi varlıklarında bugünden gerçekleştirmişlerdir. İnsanlığın o büyük geleceğe ulaşmak için verdiği mücadelenin, başarıya, kesinlikle ulaşacağının ispatı gibidirler. O kişilere baktığınız zaman içiniz güvenle dolar.
Kendinizi daha güçlü hissedersiniz. En olumsuz koşullarda bile arkadaşınızın şahsında gerçekleşen o güzel gelecek düşünün, bütün toplumu da bir gün saracağına olan inancınızı tazelersiniz.
Varlığı bir mesajdır bu arkadaşların.
Siz böyle bir arkadaşı gördüğünüz zaman daha büyük bir azimle mücadeleye sarılırsınız.
Kağan Güner işte böyle bir arkadaşımızdı.

GELECEĞİN İNSANI

Kağan Güner Bilim adamıydı, devrimciydi, partiliydi, sanatçıydı, gazeteciydi, bir demokratik kitle örgütünün (Londra ADD) başkanıydı.
Hayatın her alanıyla ilgiliydi. Tıpkı o özlemini duyduğumuz geleceğin dünyasının insanı gibi. Geleceğin dünyasında bütün insanlar bilim ile uğraşacak, üretim faaliyetinde bulunacak, bir sanat alanında yeteneklerini ortaya koyma olanağı bulacak, spor ile ilgilenecek ve aynı zamanda politika yapacak!
Her insan hem teorinin ve hem de pratiğin adamı olacak.
İşte bütün bunları Kağan Güner, kendi hayatında gerçekleştirdi.

BİLİM ADAMI

Bilim adamıydı Kağan Güner. Bilim adamlığı dar bir alanda bilgi sahibi olmak anlamında değildi. Tarih, dil, din, ekonomi, güncel politika ve strateji sorunları ve diğer alanlar.
Hepsi ilgi alanındaydı arkadaşımızın. Bilim ve Ütopya Dergisi'nin yazarlarındandı.
Ancak bilgili bir insan, bu kötülükler, eşitsizlikler, sömürü ve zulüm ile dolu olan emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin dünyasına karşı mücadele edebilir ve daha güzel bir dünyanın kuruluşuna katkıda bulunabilir.
Kağan Güner, bilgili bir insandı.

PARTİLİ

İşçi Partisi üyesiydi. Daha güzel bir dünya için mücadelenin ancak devrimci bir partinin önderliğinde verilecek mücadele ile olacağını biliyordu. Onun için devrimci aydının, devrimci parti üyesi olması gerektiğine inanıyordu.

KİTLE ÖNDERİ

Londra Atatürkçü Düşünce Derneği'nin başkanıydı. Farklı görüşten insanlarla birleşmenin, beraber yürüyebilmeyi başarmanın ustasıydı.

GAZETECİ

Ulusal Kanal'ın Londra temsilcisi, Aydınlık Gazetesi'nin Londra ve Kıbrıs'taki muhabiriydi.
Gazetecilik, kişinin günlük gelişmelerin birebir içinde olması demektir. Devrimci gazeteci, günlük olarak meydana gelen gelişmelerde anında tavır alan insandır.
Kağan bir yandan bilim adamlığının gerektirdiği uzun vadeli çalışmanın gereğini yaparken öte yandan ülkesinin ve dünyanın sorunları ile günü gününe ilgilenen, tavır alan, katkı sunan bir durumdaydı.

DEVRİMCİ SANATÇI

Seçkin bir sanatçıydı. Büyük ressamdı. Unicef Türkiye temsilcisiydi. UNESCO'nun bütün dünyada çocuklar için yaptığı çalışmalarda kullandığı kartlar, Kağan arkadaşımızın fırçasının ürünleriydi.
Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödülün sahibiydi.

ENTERNASYONALİST

Enternasyonalistti. Nazım Hikmet'in dediği gibi; "Sibirya'dan Güney Kutbu'na kadar her mili bahride ve her kilometrede dostları ve düşmanları vardı." Dostları ile birlikte olmaktan, düşmanlarına karşı mücadele vermekten büyük mutluluk duyuyordu.

ULUSALCI

Ulusalcıydı. Ancak kendi topraklarına ayakları sağlam basanların, ancak kendi halklarıyla sımsıkı birleşenlerin dünya çapında ezilen halkların davasına katkı yapabileceğini biliyordu.

ZOR GÜNLERİN DEVRİMCİSİ

Zor günlerin devrimcisiydi. Bütün hayatı bunun kanıtıdır. Önümüzdeki dönemin daha da zor günlere gebe olduğunun bilincinde partisi ve arkadaşları başta olmak üzere bütün milletin bu günlere hazırlanması için çabaladı son anına kadar.

GÖZLERİ GÜLEN DEVRİMCİ

Gözleri gülen devrimciydi. Bazı insanlar vardır. Her durumda gözlerinin içi güler. Hayata, insanlara bakışları, mücadelenin er geç başarıya ulaşacağına olan inançları gözlerine yansımıştır.
Kağan'ı tanıyan herkes eminim onu gülen gözleri ile hatırlayacaktır.
Onun gülen gözleri bize güç vermeye devam ediyor.
Bizim görevimiz arkadaşımızın anısına layık olmaktır.