'Efe'lerin Diyarı' Ege'nin tüm insanlarına sesleniyorum!

Ege'nin kadınlarının, en az erkekleri kadar 'Efe' olduğunu iyi bilirim...

Türkiye'nin kötü bir yere gittiğini mi düşünüyorsunuz?

Cumhuriyet'in aydınlığından Orta Çağ'ın karanlığına doğru kaydığımızı, 'Cumhuriyet'in değerlerinin yok edilmeye çalışıldığını mı fark ettiniz?
Hiçbir suçunuz olmadığı halde, tek isteğinizin 'insanların kardeşçe yaşadığı daha güzel, daha özgür, daha uygar bir Türkiye' olmasına karşın, telefonlarınızın dinlenmesinden veya izlenmenizden kuşku mu duyuyorsunuz?

Özgürlüğünüzün her gün biraz daha kısıtlanmasına, yaratılan 'Korku İmparatorluğu'na mı içerliyorsunuz? 

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 'seçilebilmeleri' yani 'milletvekili olmaları' olası kabul edildikten sonra, seçtiğiniz insanların Meclis'e girmelerinin önlenmesine; yani 'milli iradenizin' yok sayılmasına isyan mı ediyorsunuz?

Suçsuz birçok insanın haksız yere tutuklu olarak yargılandığını mı düşünüyorsunuz?

Askerlerinizin, öğretmenlerinizin, hukukçularınızın, hekimlerinizin, işçilerinizin; kısacası bu ülkenin geleceği için yıllardır özveriyle çalışan insanlarınızın düşürüldükleri durumdan memnun değil misiniz?

Kendiniz veya yakınlarınız için hem hayata, hem de iş koşullarına hazırlayan, daha çağdaş bir eğitim sistemi; daha iyi, mutlu ve insanca iş koşulları mı istiyorsunuz?

Anayasa'nın ilk üç maddesine göre; Türkiye Devleti 'ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün' ve bir 'cumhuriyet'; Türkiye Cumhuriyeti 'Atatürk milliyetçiliğine bağlı demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti'; dili 'Türkçe'; bayrağı ise 'beyaz ay yıldızlı al bayrak'... Bu ifadelerin 'Yeni Anayasa' bahanesi ile değiştirilmesine, değiştirilmesinin teklif edilmesine karşı mısınız?

Çok doğal...

Çünkü siz Anayasa'nın ilk üç maddesindeki değerleri elde etmek, ülkeyi dış güçlere karşı korumak için korkusuzca mücadele veren 'Efe'lerin torunları'sınız!

Ne mi yapmalısınız?

Devir değişti; Atalarınız gibi dağa çıkmanız veya kanun dışı işler yapmanız gerekmiyor; yasalara saygılı olarak yapabileceğiniz çok şey var.
Elinize bir kağıt kalem veya bilgisayar alarak duygu ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz...

Sizin gibi düşünen insanlarla bir araya gelerek kulüp, dernek, vakıf gibi kuruluşları oluşturabilir veya var olan böyle kuruluşlara veya partilere üye olarak, aktif olarak çalışabilirsiniz.

Anayasa'nın ve yasaların izin verdiği şekilde tepkilerinizi dile getirebilirsiniz.

Hayde Bre Efeler... 

Çaresiz değilsiniz!

Çare sizsiniz...
HAFTANIN SÖZÜ: "Dikkat! 2.805 gros tonluk gemiye 'gemicik' diyenler, 30 bin kişinin katiline de 'Apocuk' diyebilirler..."
HAFTANIN SORUSU: "2.805 gros tonluk gemicik, 17.953 gros tonluk 'gemi' doğurursa, 30 bin kişinin katili 'Apocuk' ne doğurur?"